Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, Feb
122 New Articles

Din cauza unei cauze | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

Cu disimilat respect pentru greşeala comisă pe repede înainte, vă facem cunoscut că în luminile rampei a apărut şi Nicoleta Huţuţui, ca reprezentant al administratorului public Petre Pop, la întâlnirea despre dezrobirea rromilor.

Din punctul nostru de vedere, apariţia Nicoletei Huţuţui e importantă mai ales prin greşeala de exprimare a vorbitoarei.
Încercând, aşadar, să scuze lipsa lui Petre Pop la eveniment, Nicoleta Huţuţui tocmai ce s-a înscris pe pe orbita tip "vorbeşte, gură, fără mine, că eu am altă treabă", spunând, mai exact, că Petre Pop nu a putut da curs invitaţiei "la acest eveniment cauzat de sărbătorirea a 157 de ani de la dezrobirea ţiganilor".
Care va să zică, dezrobirea ţiganilor de acum 157 de ani a fost cauza care a stat la baza tuturor celor care au urmat în evoluţia rromilor. Asta pe de-o parte! Pe de altă parte, inclusiv evenimentul la care participa vorbitoarea se întâmpla din cauza sărbătoririi... care sărbătorire - înţelegem - e, la rândul ei, "cauzată" de întâmplarea de acum 157 de ani.
N-o să mai insistăm aici pe diferenţa între "din cauza" şi "datorită" - pentru că a făcut-o inclusiv regretatul George Pruteanu - ci doar o să salutăm prezenţa cu alocuţiuni în spaţiul public a Nicoletei Huţuţui, prezenţă pe care ne-o dorim să aibă o frecvenţă mai mare. Iar noi o să aşteptăm... cu reportofonul pregătit.

{mp3}2013/02/hututuiCauza{/mp3}  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS