Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, Feb
122 New Articles

Atac grav la modurile verbale, la Campia Turzii | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

Şedinţa Consiliului local de la Câmpia Turzii din data de 10 iulie 2012 a fost scena unor manifestări aprope violente la adresa limbii române. Protagonistul a fost consilierul PD-L Remus Filip.

Despre Remus Filip, invidioşii nu ştiau să spună decât că era un biet consilier local pedelist care, deşi nu fusese în stare să aibă la activ nişte chestii minore şi insignifiante precum bacalaureatul, era membru în comisia de învăţământ şi cultură a Consiliului local Câmpia Turzii.
Probabil că în amintirea vremurilor trecute, Remus Filip s-a gândit să arate tuturor, odată pentru totdeanuna, în ce măsură nu cunoaşte el limba română. Astfel, tânărul consilier pedelist, după ce şi-a pornit microfonul, a spus, în legătură cu un anumit proiect de hotărâre, următoarele: „asta era şi întrebarea mea: dacă au survenit ceva modificări am vrea să ştim ce modificări au fost survenite”.
Fanii limbii române aproape ar pune pariu că Remus Filip ar fi vrut să spună „ce modificări au survenit”, adică modul indicativ, verbul fiind la perfectul compus. Însă, spre stupefacţia tuturor, Remus Filip a îndesat verbul „a surveni” la modul participiu şi la aşezat, aproape cu forţa, într-o construcţie de-a dreptul hilară, precum cea de mai sus.
Aşadar, cine credea că Remus Filip a uitat momentele în care făcea ravagii prin limba română se înşeală amarnic.
Într-un alt moment al şedinţei Remus Filip a lovit din nou, de data aceasta la nivel paradigmatic, deja... dar despre asta, într-un alt articol.

{mp3}2012/07/sedCt1survenite{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS