Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Sat, Feb
121 New Articles

ATENTIE: La Turda se imprastie necunoscute | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

S-ar putea ca atât noi, cât şi toţi ceilalţi care au auzit deja, să fim în posesia celei mai uluitoare mărturii despre ce planuri au unii cu cultura la Turda.

Mai precis este vorba de sculptorul Iosif Stegaru care, referindu-se la Societatea Culturală Filarmonia Turda, spunea: „asociaţia noastră culturală are drept scop împrăştierea artei şi culturii la nivelul municipiului şi nu numai”.
Deci cei care credeau că sezonul dezinsecţiei a trecut, să nu-şi facă iluzii. Iosif Stegaru nu a precizat explicit dacă arta şi cultura sunt împrăştiate şi pe sol sau numai pe vegetaţie, clădiri şi oameni, şi nici dacă se împrăştie din avioane utilitare sau sunt oameni angajaţi cu pulverizatoare special adaptate în acest sens.
Totuşi, credinţa unanimă pare a fi aceea că împrăştierea artei şi culturii la Turda ar avea ca prim scop combaterea, în primul rând, a dăunătorilor cu musca pe căciulă şi abia apoi a dăunătorilor cu coarne de bou.
Cu toate acestea, niciun cadru medical avizat nu a făcut vreo declaraţie publică privind posibilele măsuri de contaminare din perioada împrăştierii. Astfel, nu s-a precizat clar dacă, în cazul în care s-a împrăştiat cultură şi artă pe hainele noastre sau chiar pe mâini, să avem grijă să nu ducem mâna la gură înainte să ne spălăm bine cu apă şi săpun pe suprafeţele de piele atinse şi nici dacă aerul în care s-a împrăştiat artă şi cultură este dăunător pentru vreun organ al corpului omenesc. Singurul zvon lansat în acest sens ar fi acela că există câteva afecţiuni constatate pe un grup foarte restrâns de persoane contaminate: persoanele devin brusc mai liniştite, suferă de o scădere radicală a prostiei şi, cel mai important, încep să semene cu oamenii normali.
Cei mai sceptici, însă, consideră că arta şi cultura nu vor avea niciun efect pentru simplul motiv că lucrul a fost făcut în buna tradiţie româneascp: nu s-au respectat concentraţiile şi nu va fi decât o banală soluţie diluată care, în foarte scurt timp, se va evapora şi împrăştierea artei şi culturii nu va avea niciun fel de urmări, nici negative nici pozitive asupra cetăţenilor.

\ {mp3}2012/07/stegaruImprastiere{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS