Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, Feb
122 New Articles

Descoperire prin invaluire: „exponatii” exista! | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

La cea mai recentă expoziţie organizată la sediul PNL Turda, Rosemarie Leoveanu aproape că a şocat asistenţa: le-a arătat franc – în faţă – tuturor că şi oamenii cu carte ştiu cum nu se vorbeşte corect.

Prezentându-i pe cei doi artişti expozanţi – sculptorul Iosif Stegaru şi pictorul Manole Ciui – Rosemanie Leoveanu s-a referit la cei doi în felul următor: „Îi avem astăzi ca exponaţi pe cei doi artişti plastici ai oraşului nostru”... Ceea ce e foarte corect dacă eşti vorbitor facultativ (spre exemplu ungur) de limba română.
Probabil pe de-o parte captivă încă în mrejele spuselor fostului ministru Funeriu – cel care ca hotărâtul (care nu e hotărât destul) insista că substantivul „coleg” e de genul neutru – şi pe de altă parte marcată adânc de faptul că cei doi artişti expozanţi erau masculi, Rosemarie Leoveanu părea să fi scăpat liberă prin limba română şi taman ce-a trecut substantivul neutru „exponat” la masculin. Deh, masculinitatea asta...
Chiar mai mult decât atât, profităm de ocazie şi îi transmitem Rosemariei Leoveanu ceva ce cu siguranţă ştie: „exponat” e de genul neutru, ştim că ar fi dorit să spună „expozanţi” dar nu i-a ieşit, ştim că puteam să nu scriem despre asta dar ştim şi că nu puteam să ratăm ocazia.
Stimaţi „exponaţi”, nu purtaţi pică nimănui! Noi vă înţelegem decăderea la care aţi fost supuşi, dar să ştiţi că vă iubim aşa cum sunteţi!

{mp3}2012/07/leoveanuExponati{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS