Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Dumnezeu voteaza Diaconescu! | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography
La mitingul electoral de la Turda organizat de Partidul Poporului Dan Diaconescu a fost multă lume. În marea de oameni au putut fi identificaţi cel puţin două persoane care atrăgeau atenţia: Dan Diaconescu – cel despre care mulţi ar putea spune că pare să-şi fi luat numele după cel al unui partid – şi Lucian Nemeş, candidat la funcţia de primar la Turda, şi preşedinte „la judeţ” al PP-DD.
Când i-a venit rândul să vorbească, Lucian Nemeş a vorbit. Şi a vorbit cam ce voia poporul să audă, normal. Aproape normal – părerea noastră – este ce a spus, cu învolburare, spre finalul discursului său. Dar ce-a spus? Iată: „În acea cabină de vot o să fiţi numai dumneavoastră şi Dumnezeu. Numai El este cel care vă poate îndruma unde să votaţi. (...) Vă mulţumesc şi vă asigur de întreaga mea consideraţie!”. Un discurs încheiat neasemuit de frumos pentru un public otevist cu tentă de pseudo-înavuţire suspectă.
Dar de ce facem, oare, referire la încheiere, sau ce ne-a atras atenţia? Poate faptul că Lucian Nemeş ar putea şti ceea ce Einstein n-a reuşit niciodată. (Era, la un moent dat un poster cu Albert Einstein în apropierea unei table ca cele din sălile de clasă, iar pe tablă scria ceva de genul „All that’s left to know now is what God’s thoughts are!” – adică „acuma nu-mi mai rămâne decât să aflu ce gândeşte Dumnezeu”).
Deci de aceea ne-am oprit asupra acestui final, pentru că în acest final de discurs Lucian Nemeş spunea – cu referire la Dumnezeu, care ar fi cu fiecare votant în cabină – că „Numai El este cel care vă poate îndruma unde să votaţi”. Serios?
Doar asta ce ne mai face să credem că dacă mesajul este „votaţi-ne pe noi” sugerat printr-un Dumnezeu care doar el este cel care poate îndruma votantul unde să pună ştampila (pe partidul lui Diaconescu), înseamnă că Dumnezeu – care este atotputernic şi atoateştiutor şi care le ştie, deci, pe toate – votează cu Diaconescu pentru că ştie că altul mai bun nu este.
Ca să nu mai aducem în discuţie liberul arbitru al individului şi nici posibilitatea ca nişte specialişti în comunicare să te-nveţe cum să te bazezi pe nevoile oamenilor şi să manevrezi, astfel, mase de oameni creduli, ne limităm la a ne mira: ca să vezi ce se poate interpreta din nişte vorbe împinse din gură de un entuziasm exacerbat!
{mp3}2012/05/nemesDzeu{/mp3}
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS