Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Sun, Jul
97 New Articles

Vescan care „este”, in loc sa „sunt” | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography
Mihai Vescan este un tânăr cu potenţial – sau cel puţin aşa se defineşte – care, momentan, are statul de candidat al Uniunii Naţionale pentru Progresul României la funcţia de consilier judeţean la Consiliul Judeţean Cluj.
Prins în mrejele propriului discurs despre maturitate, experienţă şi expertiză, Mihai Vescan se exprimă: „Forţa şi maturitatea nu este apanajul vârstei, este apanajul expertizei”. Şi-atunci lipsa expertizei în limba română apanajul a ce este? Oare să fie apanajul vorbitului de politician?
Dacă te uiţi, aşa, la Vescan, pare un tip cu toate vorbele la el. Dacă te uiţi la ce zice, nu chiar toate vorbele sunt la el. Adică dacă te uiţi la ce zice, forţa şi maturitatea te „duce” – în loc să te „duc” – cu gândul la subiectul multiplu. Şi, ce să vezi? Mai mulţi înseamnă mai mult decât unu, ceea ce în limba română se codează ca fiind plural, nu singular. Iar cum predicatul are prostul obicei să mai tragă cu ochiul la subiect când se-aşează-n propoziţie doar cât să vadă dacă are de-a face cu unul sau mai mulţi, vă puteţi închipui că forţa şi maturitatea – fiind mai multe decât unu (sau una) – „nu sunt apanajul...” în loc de „nu este apanajul...”? Cine s-ar fi gândit?!... Vescan, cu siguranţă, nu!
{mp3}2012/05/unprVescanPlural{/mp3}
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS