Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Viceprimarul Lucian Nemes, suspectat de depasirea vitezei logicii | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

Întâlnirea dintre administraţia locală turdeană şi reprezentanţii delegaţiilor străine sosite la Turda cu ocazia zilelor municipiului pare să-şi fi găsit un loc călduţ în viaţa viceprimarului Turzii, Lucian Nemeş.

Când a sosit momentul ca Lucian Nemeş să îşi prezinte intervenţia verbală, acesta şi-a scos hârtiuţa şi a citit. Printre cele citite s-a aflat şi construcţia "Manifestările prilejuite de Zilele Municipiului Turda conincid cu o nouă întâlnire între noi". Hai, pe bune!
Adică din spusele viceprimarului turdean s-ar putea deduce foarte bine că delegaţiile din străinătate auvenit la o poveste, la o berică, la ceva şi - la naiba - taman acuma s-au potrivit şi zilele municipiului care - ce să vezi? - coincid cu întâlnirea "între noi".
Alo!... Păi delegaţiile străine erau prezente la Turda tocmai pentru că au onorat invitaţia care li s-a făcut să vină la Zilele Turzii. Tilele Turzii şi prezenţa delegaţiilor nu au fost două evenimente distincte unul faţă de celălalt dar care ocupau, ca din întâmplare, acelaşi spaţiu temporal, la Turda.
Întâmplarea cu alunecarea de discurs spre o paradigmă alta decât cea din orizontul de aşteptare a receptorului de mesaj nu poate decât să ne ducă cu gândul - dacă referinţa e corectă (şi vă asigurăm că nu ne înşelăm) - exact la "Povestea porcului". În poveste, flăcăul, care ziua era porc şi noaptea era un flăcău neasemuit, îşi "trage" o gacică ce, până la urmă, se prinde cât de mişto era al ei noaptea, motiv pentru care, într-o noapte, când flăcăul dormea dus, îi aruncă acestuia în foc pielea de porc pentru ca şi peste zi el să rămână acelaşi flăcău chipeş care era şi noaptea.
Trezindu-se din cauza fumului, flăcăul vede ce s-a întâmplat şi, întorcându-se către gagică-sa îi spune ceva de genul "dacă te-a învăţat cineva, rău te-a învăţat, dacă ai făcut-o după capul tău, rău cap ai avut"... Ei bine, în această zonă e şi asemănarea vizată de noi: având în vedere că viceprimarul Lucian Nemeş îşi citea discursul de pe o hârtiuţă, vrem şi noi să îi transmitem, cu referire la discursul în care s-a regăsit construcţia menţionată mai sus, doar aproape acelaşi lucru: "dacă cineva te-a învăţat cum să îţi scrii discursul, rău te-a învăţat, dacă l-ai scris după capul tău, rău cap ai avut"...

{mp3}2013/09/nemesCoincid{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS