Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Sun, Jul
97 New Articles

Sticla face diferenta | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography
Dacă s-a întâmplat până acum să mai răsfoiţi paginile de internet de la rubrica asta, se prea poate deja să fi înţeles că aici încercăm să surprindem momente pe care, poate, le-aţi pierdut sau pe care, poate, nu le-aţi cunoscut niciodată.
În general e vorba de derapaje (şi câteodată chiar frâne cu roata blocată) de limbaj, indiferent că acestea sunt cauzate de neatenţie, de grabă, de necunoaştere sau – chiar de nu ne interesează – de ignoranţă, pur şi simplu. La varianta cu graba prea mare s-a înscris şi Alexandru Picovici.
La expoziţia de icoane pe sticlă de la sediul PNL Turda, Alexandru Picovici voia să vorbească despre diferenţa între icoana pe sticlă şi icoana pe lemn. Dar ce credeţi că i-a ieşit din gură lui Picovici? Nu, nu un porumbel alb... I-a ieşit următoarea construcţie: „diferenţa între icoană şi sticlă...”. Evident că s-a corectat imediat, dar cum să ne oprim din a ne imagina ce-ar fi putut spune Picovici dacă nu s-ar fi corectat?
Păi prima diferenţă între icoană şi sticlă e artistul plastic. Dintr-un alt punct de vedere, o altă diferenţă care ne vine în minte ar fi faptul că în icoană găseşti sfinţi iar în sticlă găseşti ceva ce te face, câteodată, să-i cobori pe pământ. Similar, dacă te uiţi la icoană vezi culori, iar dacă te uiţi la sticlă vezi eticheta...

{mp3}2012/04/picoviciSticla{/mp3}
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS