Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Sun, Dec
134 New Articles

Stegaru sculpteaza si-n psihic | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography
Iosif Stegaru, unul dintre artiştii plastici turdeni cu care opinia publică, cel mai probabil, s-a familiarizat deja, pare să aibă veleităţi pe care nici nu le-aţi putea bănui. În primul rând îi place să sculpteze. Apoi, îi place să picteze. Poate nu ştiaţi că, din când în când, Stegaru pur şi simplu vede prin tine.
În discursul său de la vernisajul expoziţiei „Lumină din lumină”, Iosif Stegaru încerca să le explice privitorilor că până şi lucrările au fost aranjate pe pereţi într-un anume fel. Adică vorbea despre panotare. Care panotare, ce? Păi e o panotare care, spunea Stegaru, „a fost făcută nu întâmplător, la modul în care aţi perceput-o dumneavoastră”. Serios?
Toată seara n-am avut zi bună (asta ca să ne-nţeleagă şi cei cu mintea mai întortocheată) la gândul că de unde ştia, frate, Iosif Stegaru cum am perceput panotarea. Şi încă frământarea nu a dispărut...
Se poate înţelege obişninţa de-a pune mereu etichete pe sculpturi şi tablouri, dar de-aici şi până la a pune etichete oamenilor prin prezentarea, din gură, a unei siguranţe privind modul în care aceştia percep lumea înconjurătoare, e cale cam lungă. Şi parcă e mai lungă decât o lungime de daltă. {mp3}2012/03/stegaruPano{/mp3}
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS