Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

COLEGIUL TEHNIC TURDA, pe podium la Concursul National „TÂRGUL DE PRIMĂVARĂ AL FIRMELOR DE EXERCIȚIU”

C. Tehnic Turda
Tools
Typography

Colegiul Tehnic Turda a participat la competitia natională „Targul de Primavară al Firmelor de Exercitiu”, competiție care se adresează elevilor pasionați de antreprenoriat și care a reunit nu mai putin de 55 de firme de exercițiu și aproximativ 360 de elevi din țară, care au prezentat idei de afaceri foarte variate.

A fost o ediție reusită, apreciată de membrii juriului - profesori universitari de la facultăți de profil din cadrul Universității Babeș Bolyai și Universitatea de Stiințe Agricole și Medicină Veterinară, reprezentanți ai mediului de afaceri, operatori economici.

Școala noastră a participat la acestă competiție cu Firma de Exercițiu PARALLEL 45 SRL, având ca obiect de activitate promovarea turismului din zona Turda. Echipa acestei firme este formată din elevii: Josef Bartha, Maria Crișan, Lorena Mazăre, Elisabeta Pleșca, Iris Berekmeri, Ioanuț Chesăuan, Alec Bozdog, Denisa Cherecheș, Rareș Câmpean, Iulia Grindean și Andrei Popa, coordonați de d-na prof. Camelia Berekmeri.

Rezultatele obținute de echipă au fost la sectiunea „Tranzacții finalizate” – LOCUL I, iar la ”piesa de rezistență” a tuturor firmelor participante, respectiv cel mai râvnit premiu pentru „Cea mai reprezentativă mascotă” – LOCUL II.

Firmele de exercițiu constituie o metodă interactivă de învățare în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și aplicare multidisciplinară a cunoștințelor, precum și o abordare a procesului de predare – învățare care asigură condiții pentru aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională. Punctele forte ale acestui concept sunt accentul pus pe partea practică și legăturile avute cu mediul de afaceri real. Asemănător firmelor din economia reală, firmele de exercițiu se află într-o relație de afaceri de competitivitate. Instruiți într-un cadru atractiv, creativ și interactiv, elevii vor participa voluntar și motivat la propria formare, dobândind competențe esențiale ce le vor ușura inserția pe piața muncii.

Coordonatorul echipei, transmite felicitări, stimă și respect întregii echipe pentru munca, efortul depus și nu în ultimul rând pentru rezultatele obținute!