Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Zile magice şi oameni minunaţi la Şcoala HCC

HCC
Tools
Typography

Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan" din municipiul Turda a devenit de ceva vreme, un loc unde performanţa şcolară merge mână-n mână cu activităţile culturale sau artistice. Şi nu vorbim despre simple serbări şcolare, ci mai degrabă de evenimente bine gândite şi de calitate artistică. Despre aceste aspecte, am stat de vorbă cu prof. Carmen Ţandea – Consilier de Programe şi Proiecte Educative.

Aşa cum se întâmplă de foarte mulţi ani, ne spunea doamna profesor, Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan" şi-a propus să vină cu un plus pentru elevii şcolii. Performanţele elevilor la diverse discipline sunt tot mai bune de la an la an. Mergând mai departe, câteva cadre didactice – pe care le vom aminti în finalul materialului – au început o serie de activităţi extraşcolare cu elevii, pentru a-i ajuta pe copii să înţeleagă mai bine tradiţiile şi valoarea folclorului, pentru a le dezvolta capacităţile de comunicare şi pentru a-i anima înspre activităţi din care să înveţe despre ideea de fumos şi toate acestea prin joc. Aşadar, a învăţa prin joc.

„Cum poţi să te bucuri mai frumos – povesteşte prof. Carmen Ţandea – de Naşterea Domnului decât în casa Domnului? Aşa au început săptămâna elevii de la Şcolala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan", în biserica Înălţarea Sfintei Cruci, unde au prezentat un scurt program, prin care au marcat acest eveniment.

Luni, elevii şcolii s-au îngrijit de sănătatea dentară, având în vedere că în această perioadă consumă multe dulciuri.

Pentru această sărbătoare elevii au confecţionat ornamente de brad, pe care le-au expus spre vânzare în cadrul târgului de Crăciun, din ziua de marţi. Totodată, grupul "Crăişorii" a vizitat diferite instituţii în care au prezentat o scurtă scenetă despre tradiţiile românilor: Steaua, Pluguşorul, urările de Anul Nou, colinde, toate acestea în cadrul proiectului umanitar "Porţi verzi".

Miercuri, elevi din clasele a VI-a şi a VII-a, au prezentat colegilor şi părinţilor piesa de teatru "Legenda lui Moş Crăciun", două reprezentaţii ale spectacolului dramatic cu durata a 50 de minute.

Joi, începând cu ora 17, Sala Festivă s-a umplut de părinţii care au venit să asiste la spectacolul "Vine Crăciunu Bătrân". Spectacolul a cuprins colinde tradiţionale, cântece de iarnă, poezii româneşti despre Naşterea Domnului, fragmente din sceneta "Legenda lui Moş Crăciun", jocul Caprei şi Pluguşorul, astfel încât a fost un spectacol variat, la care au participat elevi din ambele cicluri de învăţământ.

Ziua de vineri, a încheiat această săptămână magică printr-un spectacol de colinde şi tradiţii, la care invitaţii au fost cadrele didactice, personalul auxiliar şi cel nedidactic din această şcoală." – ne-a precizat prof. Carmen Ţandea, Consilier Programe şi Proiecte Educative.

Dar desigur, toate acestea nu ar fi avut loc fără implicarea directă a prof. Bulgarov Daniela – directorul unităţii şcolare, prof. Moldovan Emil – director adj., prof. Ţandea Carmen – CPPE, prof. Moldovan Maria, prof. Bogdan Olimpia, prof. Paven Otilia şi poate şi alţii.

Vom reveni pe marginea acestui subiect în curând.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS