Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Elevi turdeni în Parlamentul României!

CNMV
Tools
Typography

În perioada 13 – 17 iunie 2022, 20 de elevi ai Colegiului Național “Mihai Viteazul” Turda, coordonați de profesoarele de istorie Savu Marinela și Topârceanu Lucia, au continuat derularea proiectului “Activi pentru viitor!”, printr-o activitate desfășurată în Parlamentul României. Activitatea a fost organizată cu sprijinul doamnei deputat Cristina Burciu, parlamentar turdean, chiar dânsa absolventă a Colegiului Național “Mihai Viteazul” Turda.

De la balconul Sălii de plen a Camerei Deputaților, elevii turdeni au asistat la dezbaterea unor proiecte legislative, au primit explicații cu privire la mecanismele de adoptare a legilor din țara noastră și au asistat la momente pe care cu siguranță le vor ține minte, vizitând clădirea Palatului Parlamentului.

De asemenea, elevii implicați în proiect au fost invitați la o dezbatere despre situația învățământului românesc și au pus în practică un exercițiu de cetățenie democratică, prezentând o propunere legislativă proprie, referitoare la programul “Masă în caldă în școli”.

Cu prilejul deplasării la București, joi, 16 iunie, Rareș Cotoi, absolvent al clasei a XI-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” Turda, Secretar executiv al Consiliului Național al Elevilor, a participat și la o dezbatere organizată în cadrul Senatului României, de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități, privind Legea internshipului. În cadrul acestei dezbateri la care au participat senatori, deputați și reprezentanți ai societății civile, a fost prezentat punctul de vedere al Consiliului Național al Elevilor, referitor la importanța practicării internshipurilor de către elevi, începând de la vârsta de 15 ani.

Pentru elevi a fost o experiență minunată, întrucât au avut ocazia să viziteze și obiective culturale de referință ale capitalei României, precum Palatul Cotroceni, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Satului, Centrul Vechi al Capitalei, pe care unii elevi au vizitat-o pentru prima dată. Proiectul  finanțat de Consiliul Județean Cluj, va continua în anul școlar viitor, cu noi activități care vor implica și elevi ai altor școli din zonă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS