Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Eleva turdeancă Iulia Andreea Chiriac (CNMV) - calificată la etapa internaţională a Concursului Interdisciplinar “Conference of Young Scientists”, ICYS

CNMV
Tools
Typography

Sâmbătă, 12 martie 2022, la Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a organizat etapa națională, în vederea selectării elevilor clujeni care vor participa la etapa internațională a Concursului Interdisciplinar Conference of Young Scientists (ICYS), 7-13 aplilie 2022, Belgrad, Serbia.

Concursul Interdisciplinar Conference of Young Scientists este o competiție de excelenţă care promovează formarea abilităților de cercetare științifică, precum și dezvoltarea creativității elevilor. Organizat anual de către Ministerul Educației prin intermediul inspectoratele școlare, concursul interdisciplinar Conference of Young Scientists (ICYS) își propune încurajarea elevilor în găsirea de soluții în rezolvarea problemelor legate de mediu, a propriei sănătăți și a celor din jur, reducerea dezechilibrelor ecologice, precum și conștientizarea, asumarea responsabilității protejării mediului de către elevi.

Elevii clujeni calificați pentru etapa internațională au demonstat creativitate, gândire logică și au abordat teme de actualitate, precum protecția mediului, științele vieții, fizică și robotică.  În cadrul proiectelor de cercetare transdisciplinare elaborate, elevii clujeni au integrat informațiile științifice în modele explicative proprii care să constituie soluții pentru diverse problemele din viața cotidiană.

Suntem mândri de prestația acestora și le dorim mult succes la următoarele etape:

  • Chiriac Iulia Andreea, clasa a X-a, Colegiul National „Mihai Viteazul” Turda;
  • Aletta Gombár, clasa a XI-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca, Szilárd Székely-Varga, clasa a XII-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca;
  • Petrișor Alexandru, clasa a XII-a, Pop Raul Alin clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Cluj-Napoca;
  • Zirbo Oana-Maria, clasa a X-a, Rednic Natalia, clasa a X-a, Colegiul Național „George Coșbuc”Cluj-Napoca;
  • Muntean Cristina Ionuț, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Victor Babeș”, Cluj-Napoca.

Desfășurarea studiilor de cercetare, precum și metodele și tehnicile exersate în cadrul proiectelor elaborate de către elevii clujeni reprezintă reale oportunități de învățare pentru dezvoltarea de experimente inovative și performante în cadrul laboratoarelor de specialitate ale  Facultății de Biologie și Geologie, Facultății de Știința și Ingineria Mediului, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, dar și ale Facultății de Ingineria Materialelor şi a Mediului, din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca și a  Univesității„Sapienția”, Cluj-Napoca.

“Ne bucură interesul elevilor clujeni pentru activitățile de cercetare științifică și îi felicităm și pe ei și pe cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor, iar rezultatele  sunt cu atât mai valoroase în contextul ultimilor ani școlari în care nu a fost posibilă desfășurarea multor olimpiade și concursuri, care să le permită câștigătorilor participarea la etapele internaționale. Mulțumesc universităților clujene cu care avem un parteneriat solid pentru sprijinul oferit elevilor în cadrul laboratoarelor de specialitate. Sunt convinsă că ei ne vor reprezenta cu cinste în etapele viitoare ale competiției, care le deschid drumul spre noi oportunități în domeniul inovării științifice” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS