Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Mare festival de tradiții populare la Turda organizat de Colegiul „Emil Negruțiu”

E. Negruţiu
Tools
Typography

Sute de elevi, însoțiți de părinți şi cadre didactice, din aproape 35 de şcoli din județele Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Teleorman și Vaslui au participat azi, 31 mai 2019, la Festivalul bunătăţilor tradiționale de la Turda

Manifestarea, aflată la cea de-a VII-a ediție, a fost organizată de Colegiul "Emil Negruțiu" Turda, cu sprijinul Primăriei Turda, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Festivalul a debutat la ora 10.00, cu primirea invitaților, dar și cu o paradă a costumelor populare, după care participanții s-au întrecut în cadrul mai multor secțiuni. Astfel, în cadrul secțiunii creație literar-istorică, au prezentat, în format video, monografiile localităţilor de provenienţă, iar în cadrul secțiunii creație artistică a fost parada şi prezentarea costumelor populare tradiţionale. La artă culinară, au fost amplasate standuri cu produse tradiţionale agroalimentare naturale şi/sau conservate, iar  în secțiunea creație folclorică, tinerii au interpretat cântece populare și au prezentat dansuri tradiționale din zona de proveniență. Ca moment de senzație, a fost organizată și o scurtă paradă a cailor care au fost aduși, special, de la Florești.

La finalul competiției, un juriu de specialitate a desemnat câștigătorii la toate secțiunile.

Manifestarea a continuat cu un spectacol folcloric, susținut de interpreți locali și invitați: Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Eugenia Corpodean Ciceu, Dolfina Aștilean, Maria Roșu, Cornel Ionuț Ciubotaru, Maria Bratiș, Daniela Crișan, Mihai Papariga, Felicia Tout, Mihaela Toșa, Diana Beldean, Bianca Cionca, Nicoleta Hădărean, Sorin Ionel Brăileanu, Florina Trif și Marian Anca.

Festivalul Bunătăţilor Tradiționale de la Turda a avut ca scop dezvoltarea interesului elevilor din învățământul preuniversitar pentru cunoașterea, păstrarea și transmiterea portului popular, a tradițiilor și obiceiurilor specifice locale și dezvoltarea dragostei pentru valorile românești.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS