Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Despre agricultura modernă cu elevii Colegiului „Emil Negruțiu”

E. Negruţiu
Tools
Typography

Colegiul „Emil Negruțiu” Turda, împreună cu partenerii săi educaționali, încearcă să pregătească și viitori oameni de afaceri pentru agricultură. O agricultură bazată pe ferme mici, moderne și eficiente.

În acest sens, în cadrul proiectului FAST 2018 - Ferme Agricole Sustenabile în Timp, între 15 și 18 octombrie 2018, 15 elevi însoțiți de 2 profesori, au fost în vizite de studiu în ferme, unități de procesare și instituții de învățământ superior. Fiecare zi a presupus o vizită urmată, în partea a doua a zilei, de exerciții de reflecție și aprofundare.

Prima zi a fost dedicată producție de lapte. Elevii au vizitat o fermă de vaci de lapte, dotată și cu unitate de procesare, din satul Pădureni, com. Tritenii de Jos. Proprietarul le-a prezentat elevilor istoricul fermei și a discutat cu aceștia probleme legate de furajarea animalelor, de îngrijire, rețete de preparare a produselor din lapte, costuri și eficiență etc.

În ziua a doua, elevii și profesorii au vizitat unitatea de procesare a laptelui de capră La Colline, din Vâlcele. Elevii au văzut aici fluxul tehnologic al fabricării brânzeturilor și iaurtului din lapte de capră și au discutat cu administratorul fabricii despre specificul unei afaceri de prelucrare a materiei prime.

Luna Solai, din Luncani, a fost gazda pentru a treia zi, cea a marketingului produselor agricole. Aici, elevii au aflat povestea creării unui brand – Luna Solai – și a modalităților prin care acesta este promovat. Tot în această zi, grupul de elevi a făcut, în piața de lactate din Câmpia Turzii, o analiză a modalităților de etichetare, promovare și vânzare a brânzeturilor de către micii producători din zonă.

În ziua a patra, elevii au ajuns la USAMV Cluj-Napoca. Profesori de aici și specialiști în atragerea de fonduri europene pentru agricultură, le-au vorbit variantele de continuare a studiilor la nivel universitar și despre oportunitățile de finanțare a afacerilor agricole.

La finalul celor patru zile, participanții au demonstrat că au înțeles cât este de important ca fermierul să dețină tot lanțul valoric al produsului, de la producție, la procesare și vânzare și s-au declarat încântați de exemplele de afaceri agricole văzute.

Proiectul FAST - 2018 este finanțat de Fundația Civitas și este parte a unui program mai larg susținut de Romanian-American Foundation și care implică 12 licee cu profil agricol din România, printre care și Colegiul „Emil Negruțiu” Turda.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS