Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Colegiul Tehnic Victor Ungureanu din Câmpia Turzii şi-a deschis porţile absolvenţilor de gimnaziu

V. Ungureanu
Tools
Typography

În cadrul săptămânii "Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun." Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu" din Câmpia Turzii a desfăşurat o serie de activităţi din domenii diverse, toate cuprinse în cadrul general "Porţi deschise - Artă şi cunoaştere la Colegiul Tehnic «Victor Ungureanu»".

Astfel joi, 21 aprilie, colegiul din Câmpia Turzii a fost gazda unei serii de manifestări desfăşurate sub directa îndrumare a mai multor cadre didactice din instituţia de învăţământ: Paula Bozdog (director), Monica Cherecheş (director adjunct) şi Cristina Şopterean (coordonator educativ).

În primul şi în primul rând "porţi deschise" însemna, efectiv, că instituţia de învăţământ şi-a prezentat disponibilitatea de a primi posibili viitori elevi ai colegiului care doreau fie să se familiarizeze cu viaţa de licean, fie doreau să cunoască oferta educaţională a instituţiei de învăţământ pentru anul şcolar 2016-2017 şi astfel - de ce nu - să opteze pentru "victor Ungureanu" atunci când va fi cazul să aleagă învăţământul liceal.

Astfel, joi, la colegiul din Câmpia Turzii au fost aşteptaţi şi primiţi elevii claselor a VIII-a din Câmpia Turzii sau din comunele şi satele limitrofe.

Încă de la intrarea în clădirea colegiului oaspeţii erau întâmpinaţi de efortul transpus în creaţie al mai multor elevi de liceu.

În holul central al Colegiului Tehnic "Victor Ungureanu" era organizată o expoziţie cu lucrări de artă plastică realizate de mai mulţi elevi de liceu care studiază la diverse instituţii de învăţământ precum Liceul Toeretic "Pavel Dan", Colegiul de Muzică "Sigismund Toduţă", Liceul Tehnologic "Octavian Goga" Jibou, Liceul Tehnologic Nr. 1 Sighişoara sau chiar de la instituţia gazdă, Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu".

Lucrările - reunite în cadrul unui proiect educativ intitulat "Festivalul Ziua Artelor" (CAEJ 2016), proiect organizat de profesor Mihaela Sebeni - au fost grupate pe mai multe secţiuni precum pictură, grafică sau design vestimentar.

Prin creaţiile lor prezentate în expoziţie au fost remarcaţi mai mulţi elevi atât de la Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu" cât şi de la Liceul Teoretic "Pavel Dan".

Astfel, dacă de la "Victor Ungureanu" s-au remarcat elevii Andreea Homan (clasa a XI-a L4), Claudiu Ardelean (clasa a X-a L4), David Păvăloaia (clasa a XI-a L3) şi Oana Bodea (clasa a XII-a L3), de la Liceul Teoretic "Pavel Dan" au fost remarcate lucrările elevelor Daiana Florescu şi Theona Rusu.

Andreea Homan

Şi pentru că era Ziua Porţilor Deschise - adresată, deci, în principal elevilor de clasa a VIII-a - aceştia au fost invitaţi să parcurgă un traseu didactic, "ghizi" în cadrul acestui traseu fiind cadrele didactice Diana Spălnăcan şi Denisa Legenda şi bibliotecar Cristina Goia.

Pe parcursul acestui traseu, elevii au poposit la biblioteca de la "Victor Ungureanu", la muzeul etnografic, au trecut prin laboratoarele şi sălile de clasă, pe la paraclis, ajungând, într-un final, în sala festivă a colegiului.

Aici, elevii de gimnaziu au avut posibilitatea să viziteze atât Târgul Meseriilor, cât şi standurile firmelor de exerciţiu şi ale Companiei Elev.

Dacă în cadrul Târgului Meseriilor elevii de la Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu" au promovat specializările care se regăseau în oferta educaţională pentru anul şcolar 2016-2017 - făcând astfel cunoştinţă cu  specializări precum electrotehnică, mecanică, textile, construcţii şi sport, vizitând standurile firmelor de exerciţiu şi ale Companiei Elev gimnaziştii s-au putu familiariza inclusiv cu domeniul economic.

Invitaţi principali ai elevilor de la "Victor Ungureanu" au fost şi elevii de la Liceul Tehnologic "Octavian Goga" de la Jibou, aceştia din urmă implicându-se în activităţi alături de colegii lor de la "Victor Ungureanu" în special în proiectul "Competitivi pe piaţa muncii", proiect coordonat de cadrele didactice Sorina Iacob şi Mirela Băginean.

Printre cei a căror prezenţă a fost remarcată la seria de evenimente derulate de colegiul Tehnic "Victor Ungureanu din Câmpia Turzii se numără şi Radu Hanga (primar al municipiului Câmpia Turzii), Dorin Lojigan (viceprimar al municipiului Câmpia Turzii) şi Iuliana Pop (preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii).

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS