Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Lecții prin proiectul de parteneriat strategic Learning through Outdoor Experience, Erasmus+

P. Dan
Tools
Typography

În săptămâna 20-24 martie 2017 reprezentanți ai Liceului Teoretic Pavel Dan  Câmpia Turzii au participat la  mobilitatea transnațională (tip activitate de învățare) din cadrul  proiectului de parteneriat strategic Learning through Outdoor Experience finanțat prin programul ERASMUS+, la Plunge, Lituania, țară coordonatoare a proiectului.

Partenere în proiect și participante la mobilitate  au fost Polonia, Macedonia și România. Delegația țării noastre a fost compusă din Popa Daniela Cristina, directorul liceului și profesor însoțitor, și elevele Crișan Diana, Iurian Ioana și Amalia Consuela Mocan. 

Titlul proiectului invită la abordarea  actului didactic într-o manieră inovativă  și urmărește dezvoltarea competențelor transcurriculare. Mediul în care se desfășoară activitățile este cu precădere cel  nonformal, cadrele didactice având șansa de  a exploata noi metode de învățare și modul de a ajunge la cele mai bune rezultate prin schimbul de experiență  internațională.

Activitățile săptămânii au debutat cu ceremonia de deschidere în sala de festivități a școlii din Plunge, lecția de muzică și limbă lituaniană, vizita la muzeul școlii, sumarul activităților outdoor desfășurate până la momentul întâlnirii din Lituania, prezentate în plen profesorilor școlii Senamiestis Plunge, recepția municipalității în onoarea delegațiilor străine, prima zi încheindu-se cu preparate tradiționale, dansuri folclorice pregatite de participanții în proiect. 

A doua zi  a fost dedicată lecțiilor integrate de: istorie, geografie, limba engleză la Biblioteca Municipală și în  Smart Park;  științe sociale și artă contemporană la expoziția de fotografie a bibliotecii și la muzeul de artă a Palatului M. Oginskis, curs de robotică desfășurat în școală, iar în final  curs integrat de sport și matematică  organizat în sala de festivități a instituției de învățământ.

A treia zi  participanții au vizitat   expoziția parcului național din regiune iar lecțiile s-au desfășurat sub forma atelierelor. Subiectele vizate au fost din sfera biologiei, etnografiei, dar și a abilităților manuale.  Muzeul măștilor a pregătit  oaspeții  pentru prânzul oferit de cercetași și competițiile sportive. Punctul culminant al zilei a fost lecția interactivă printre soldați de ceară și armament de la Muzeul Războiului Rece   și baza de rachete de la Plateliai.

A patra zi  participanții au ajuns pe malul Mării Baltice, în localitatea Palanga,  lecțiile au avut loc la Muzeul Chihlimbarului  și în atelierul de feronerie  al Muzeului Blacksmith din orașul Klaipeda

Ultima zi  a punctat activitățile săptămânii în atelierul ”Mozaicul impresiilor”, reflecții și evaluare din partea cadrelor didactice și ceremonia de închidere.

Următoarea întâlnire din proiect (tip învățare/formare)  va avea loc în România, în perioada 8-12 mai 2017, iar școala gazdă va fi Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii.

Prof. Popa Daniela Cristina
Director Liceul Teoretic Pavel Dan

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS