Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Dezvoltarea inteligenței emoționale prin artă în noul proiect al Asociației Activ Pentru Tine!

P. Dan
Tools
Typography

Inteligența emoțională este abilitatea de a putea evalua și exprima emoții, de a accesa și genera emoții ce sunt ușor înțelese.

IQ-ul reprezintă abilitatea de a învăța lucruri noi, nu poate fi învățată sau modificată substanțial, astfel avem același IQ pe tot parcursul vieții. Însă, în ceea ce privește inteligența emoțională (IE) aceasta poate fi dezvoltată, învățată prin exersare prin diferite metode. Formarea și dezvoltarea ei este necesară din perioada copilăriei, pentru ca viitorul adult să aibă o viață emoțională echilibrată și să fie capabil de relații umane benefice.

În perioada 5 Octombrie 2022 - 28 Noiembrie 2022, proiectul “CreACTIV în școala ta” al Asociației Activ Pentru Tine își propune să contribuie la formarea și dezvoltarea inteligenței emoționale ale elevilor cu vârsta cuprinsă între 8-19 ani, oferind modele de “artă” ca mijloc de stimulare a inteligenței emoționale.

Astfel, clădirea școlii Pavel Dan va fi redecorată integral (Școala Gimnazială de pe Șarât) iar clădirea liceului va fi redecorată parțial (parterul).

Se va ține cont de specificitatea fiecărui etaj, clase, laborator, și alte încăperi auxiliare (sala de spectacol sau cancelarie). Viziunea proiectului este cea de a crea un cadru armonios cunoașterii, învățării, dezvoltării cu ajutorul textelor motivaționale care se vor regăsi în picturile din clădire și în desenele tematice din zona fiecărui laborator. Activitățiile vor fi coordonate de specialiști și voluntari cu experiență.

Liceul teoretic “Pavel Dan” este o școală care înțelege ce este reușita pornind de la evaluarea propriului efect pedagogic, fiind o școală care își cunoaște impactul. Proiectul vine și susține valorile și viziunea liceului printr-un act artistic unitar, activ și dinamic.

Proiectul se va încheia cu un atelier la care vor fi invitați părinți, cadre didactice, voluntari ai asociației și reprezentanți ai finanțatorului, în care copiii vor fi principalii protagoniști.

Acest proiect este finanțat de Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii din fonduri nerambursabile în valoare de 22.800 RON.

Despre Activ Pentru Tine:
Asociația Activ Pentru Tine, înființată în 2021, are ca obiectiv educarea și formarea comunității, pentru îmbunătățirea calității vieții și creșterea nivelului de integrare socială. Până în acest moment asociația a ajutat 100 de persoane în nevoie, a dus 25 copii nevoiași în tabără, a ajutat 50 de ucrainieni și a ținut ateliere de educație emoțională pentru 60 de copii.
Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați:
Facebook @ActivPentruTine
Instagram @ActivPentruTine

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS