Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

11
Sat, Jul
309 New Articles

Sediu nou pentru Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Valoarea proiectului - aproximativ 37 mil. euro

Diverse
Typography

Azi, 10 ianuarie a avut loc conferinţa de presă privind noul sediu al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, o conferinţă a cărei temă a reprezentat-o “investiția majoră care va fi făcută în infrastructura academic-culturală a municipiului Cluj-Napoca”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei - asist. univ. drd. Cristina Pascu - iată rezumatul întâlnirii de astăzi:

  1. Tema conferinței

Investiția majoră ce va fi făcută în infrastructura academic-culturală a Municipiului Cluj-Napoca prin construirea campusului universitar pentru Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima

  1. Punctaj

Oportunitate și necesitate

Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima este, în acest moment, singura universitate din România care nu deține un sediu, o clădire funcțională pentru desfășurarea activității didactice, în condițiile în care numărul studenților este în continuă creștere, ajungând la 1.180 la nivelul anului universitar 2019-2020.

- Potrivit Legii 165/2013 Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima trebuie să părăsească actualul sediu, de pe str. Ion I.C. Brătianu nr. 25 (în urma retrocedării clădirii către Episcopia Română Unită cu Roma) în anul 2023.

- Noua construcție (campus universitar) este un concept integrat, în care studenții și profesorii vor fi protejați prin funcționalitățile complexe oferite.

  1. Istoric

În anul 2006 s-a semnat protocolul de predare-primire a obiectivului de investiții Spitalul Clinic de Urgență și a terenului aferent acestuia, situat în Cluj-Napoca, str. Bucium f.n, între Consiliul Județean Cluj și Ministerul Educației și Cercetării.

Din 2006 până în decembrie 2017 terenul, în suprafață de 20.071 m2 a fost blocat de litigiile apărute prin Legea 10. Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima a reușit, după 5 instanțe judecătorești, întăbularea terenului și a clădirii existente în decembrie 2017 demarând întocmirea documentației și a studiului de fezabilitate după noi Norme, pentru construirea campusului universitar, folosind vechea amprentă a construcției existente și salvând astfel mulți bani publici cheltuiți deja.

În prezent, conform Hotărârii de Guvern din 30 decembrie 2019, publicată în Monitorul Oficial nr. 6 din 7 ianuarie 2020, a fost aprobată finanțarea obiectivului de investiții de la bugetul de stat, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Procedura de licitație și lucrările construcției se vor realiza de către Compania Națională de Investiții, care este beneficiar pe perioada realizării investiției. Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima este beneficiar după realizarea investiției.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 176.488.000 lei, adică aproximativ 37 milioane de euro și este cea mai mare investiție a statului român în Cluj-Napoca după Stadionul Municipal.

Durata construcției, conform documentației existente, este de 24 de luni.

  1. Descriere obiectiv:

Campus universitar cu sediu, cămine, sală de concerte

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS