Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Clujul este capitală a matematicii

Diverse
Tools
Typography

Începând de azi, timp de două săptămâni municipiul Cluj Napoca este capitala mondială a matematicii, prin organizarea Olimpiadei Internaţionale de Matematică (IMO2018), Agora Media fiind partener al evenimentului.

Olimpiada Internaţională de Matematică – ediţia nr. 59 (IMO2018) este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de România în Anul Centenarului.

Astfel, între 3 şi 14 iulie 2018, peste 600 de concurenţi din 114 ţari, elevi cu vârste între 13 şi 19 ani, participă la cea de a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, organizată la Cluj Napoca de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

140 de jandarmi şi politişti şi 6 echipaje de pompieri, vor asigura pe parcursul întregii perioade condiţii optime pentru desfăşurarea evenimentului, prin măsuri specifice.  Bugetul prognozat pentru organizarea şi derularea olimpiadei este de cca. 1 milion de Euro, mai mult de jumătate provenind din sponsorizări.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc duminică,  8 iulie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Sunt aşteptaţi să participe la deschiderea olimpiadei şi numeroşi demnitari de rang înalt, români şi străini, între care foarte probabil preşedintele României Klaus Iohannis

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS