Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Fri, May
95 New Articles

800 de elevi din 33 de orașe se vor întrece pentru două zile în cea mai amplă competiție de robotică organizată în România

Diverse
Tools
Typography

Echipele de liceeni înscriși în BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone au proiectat, construit și programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International.

În weekendul 25-26 martie 2017, la Sala Polivalentă din București vor fi organizate jocuri complexe în echipe, în urma cărora vor fi desemnați câștigătorii campionatului și echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie. Publicul are acces gratuit la eveniment, între orele 08.00 și 17.00, în fiecare dintre cele două zile ale evenimentului.

Am parcurs, alături de partenerii și sponsorii noștri un drum lung pentru a aduce această competiție unde este acum, pentru a-i aduce laolaltă pe cei mai talentați puști din robotica românească” a declarat Dana Războiu, președintele Asociației Nație Prin Educație. „Eu am un vis - că într-o zi în România vom pune educația pe primul loc, ca prioritate zero. În acea zi națiunea noastră are șansa sa fie din nou ce a fost și mai mult decât atât!

La evenimentul organizat astăzi la Stejarii Country Club, echipe de elevi de la Colegiul Național Sfântul Sava, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național Mihai Viteazul din București au organizat meciuri demonstrative, în preambulul campionatului. 

Mircea Tomescu, Director de comunicare, BRD Groupe Societe Generale: „Sprijinim BRD First Tech Challenge pentru că vedem în el exerciţiul ideal pentru ca noua generaţie să îşi câştige un rol de creator în economia viitorului. Este partea cea mai vizibilă a unei strategii pe care construim de aproape un an, un ecosistem care pune laolaltă creatori de tehnologie, acceleratoare de business, centre universitare şi mentori profesionişti. Dacă din toate acestea se naşte şi un premiu - MasterCard ne-a desemnat drept „Cea mai prietenoasă bancă pentru tineri” -, atunci poate că am găsit formula potrivită pentru a interacţiona cu noua generaţie.

Pe parcursul ultimelor luni, pregătindu-se pentru campionat, îndrumați de mentori și antrenori, elevii au fost încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Aceștia au învațat importanța muncii în echipă și a inovației, precum și să aplice principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

 „Pe lângă faptul că au câștigat și au adus în România una dintre cele mai importante competiții internaționale de robotică, acești tineri contribuie la construirea viitorului nostru, al tuturor. Acesta este motivul principal pentru care Vodafone România a decis să se alăture proiectului tocmai în anul în care sărbătorește 20 de ani de istorie în care a schimbat viețile românilor și i-a susținut să își construiască viitorul, prin inovație”, a declarat Laura Barbu, Director Brand and Marketing Communications, Vodafone România.

BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone aduce conceptul First Tech Challenge în România. Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii și-au promovat echipa și au câștigat notorietate în comunitățile lor.

Competiția este organizată de Asociația Nație Prin Educație, cu sprijinul partenerilor: BRD Groupe-Societe Generale, Vodafone România, Fundația Româno-Americană, Dedeman, PRO TV și McCann Bucharest. Echipele prezente în meciul demonstrativ desfășurat astăzi au fost susținute și de către Fundația Țiriac și Țiriac Leasing.  

Regulametul complet al competiției este disponibil aici.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS