Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Fri, Jul
84 New Articles

Korczak si drepturile copilului

Diverse
Tools
Typography

(Comunicat)
Centrul Raţiu pentru Democraţie, în parteneriat cu Institutul Polonez Bucureşti, Fundaţia Părinţi Clujeni şi Playful Learning, vă invită la dezbaterea “Korczak şi drepturile copilului” organizată la sediul Playful Learning, Bd. Eroilor, nr. 21-23, etaj 1 (deasupra La Piazzeta) în 20 septembrie, ora 18.30.

Pornind de la conceptul de educaţie teoretizat de Janusz Korczak, renumit pedagog şi apărător al drepturilor copiilor, dezbaterea va aborda relaţia părinte - copil, definind drepturile copilului şi modalităţile prin care putem să asigurăm respectarea lor. În cadrul întâlnirii, destinate părinţilor, profesorilor, copiilor şi psihologilor, se va discuta, de asemenea, problema violenţei asupra copilului şi impactul acesteia în dezvoltarea individului.
Janusz Korczak şi-a dedicat viaţa activităţii în folosul copiilor şi muncii împreună cu aceştia şi a condus două centre pentru orfani polonezi şi evrei. A murit alături de copiii pe care îi luase în grijă în lagărul de exterminare nazist de la Treblinka. 2012, declarat de Seimul Poloniei anul Korczak, marchează 70 de ani de la moartea sa şi 100 de ani de la înfiinţarea Casei Orfanilor, celebrul orfelinat pentru copii evrei de pe strada Krochmalna nr. 92.
Korczak declară că drepturile omului încep cu drepturile copilului, conceptul lui novator aflându-se la baza Convenţiei privind Drepturile Copilului, cel mai important document internaţional destinat ocrotirii drepturilor şi libertăţilor copilului.
Centrul Raţiu pentru Democraţie promovează prin activităţile pe care le organizează pentru tineri şi voluntari o relaţie de egalitate între educator şi copil şi încurajează efortul de formare continuă a tinerilor.

Mihaela Bidilică  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS