Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Care este ierarhia liceelor din Turda şi Câmpia Turzii

Diverse
Tools
Typography

Acestă analiză are la bază datele statistice pentru zona Turda-Câmpia Turzii Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie 2016, date statistice pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj prin Biroul de presă le-a pus la dispoziţia noastră, în urma solicitării pe care am făcut-o în această direcţie.

Înainte de toate însă, trebuie facute câteva precizări pe marginea acestor date. Ele includ doar candidaţii promoţiei 2016 pentru fiecare unitate şcolară. Procentele de promovabilitate se raportează la candidaţii prezenţi din promoţia curentă. Pe de altă parte, pentru a avea o analiză obiectivă nu ne putem limita la procentele reci de promovabilitate, ci este obligatoriu să avem în vedere şi un alt element esenţial şi care schimbă radical imaginea acestor examene, respectiv numărul de candidaţi reuşiţi.

La nivelul municipiului Turda, cifrele sunt acestea: 287 candidaţi prezenţi, un număr de 7 candidaţi neprezentaţi, 32 candidaţi respinşi, 255 candidaţi declaraţi reuşiţi şi o promovabilitate de 88.85%

La nivelul municipiului Câmpia Turzii, la cele două licee existente, în urmă rezultatelor finale (după cotestaţii) situaţia este aşa: 209 candidaţi prezenţi, 7 absenţi, 43 candidaţi respinşi şi 166 reuşiţi, iar promovabilitatea la nivel de oraş este de 79.43 %.

Dacă este să mergem strict pe procente – deşi o astfel de abordare se dovedeşte profund greşită de această dată – în privinţa promovabilităţii, liceele din Turda şi Câmpia Turzii se clasică astfel:

  1. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda – 100 %
  2. Colegiul Tehnic Turda – 100 %
  3. Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii – 96.52 %
  4. Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda – 90.91 %
  5. Liceul Teoretic „Josika Miklos” Turda – 77.27 %
  6. Colegiul Tehnic „Dr. Ioan Raţiu” Turda – 66.67 %
  7. Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” Câmpia Turzii – 58.51 %
  8. Colegiul „Emil Negruţiu” Turda – 30.77 %

Aceste procente însă – datorită diferenţelor numărului de candidaţi dintre licee – sunt relevante în multe situaţii doar la nivelul liceului respectiv şi nicidecum per ansamblu. Există licee cu procente mai mici de promovabilitate, dar cu un număr mai mare de candidaţi reuşiţi faţa de licee cu un procent mare de promovabilitate, dar cu un număr mic de candidaţi reuşiţi. Spre exemplu, la Colegiul Tehnic „Dr. I. Raţiu” Turda, deşi procentul nu e foarte mare, numărul candidaţilor reuşiţi îl depaseşte pe cel înregistrat la Colegiul Tehnic Turda, chiar dacă la acest liceu procentul de promovabilitate este maxim şi nu este o situaţie singulară. 

Aşa că o ierarhizare a liceelor din Turda şi Câmpia Turzii, plecând de la numărul de candidaţi admişi, schimbă mult clasificarea acestora, fiindcă până la urmă scopul studiilor, dincolo de formarea viitorilor adulţi, este promovarea examenelor de absolvire. Înainte de a vedea cum arată această ierarhizare, venim din nou cu precizarea că aceasta este raportată doar la candidaţii din promoţia 2016. Aşadar, iată cum s-ar clasifica liceele din Turda şi Câmpia Turzii, după numărul de candidaţi declaraţi reuşiţi: 

  1. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda – 116 elevi reuşiţi
  2. Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii – 111 elevi reuşiţi
  3. Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda – 80 elevi reuşiţi
  4. Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” Câmpia Turzii – 55 elevi reuşiţi
  5. Colegiul Tehnic „Dr. Ioan Raţiu” Turda – 20 elevi reuşiţi
  6. Colegiul Tehnic Turda – 18 elevi reuşiţi
  7. Liceul Teoretic „Josika Miklos” Turda – 17 elevi reuşiţi
  8. Colegiul „Emil Negruţiu” Turda – 4 elevi reuşiţi
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS