Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Jul
82 New Articles

Azi, 9 iulie 2024, elevii claselor a VIII-a din județul Cluj au aflat rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2024 (după soluționarea contestațiilor)

Diverse
Tools
Typography

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat astăzi, 9 iulie 2024, rezultatele finale înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, după soluționarea contestațiilor, pentru sesiunea iunie 2024. 

La nivelul județului Cluj au fost depuse 1.179 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise, în cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, procentul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 86,07% (4.400 candidați), în creștere, față de rezultatele inițiale 85,92% (0,15%).

La  disciplina  Limba și literatura română au fost depuse 608 contestații. Ca urmare a reevaluării lucrărilor contestate, 4.508 candidați (88,06 %) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 29 dintre aceștia au obținut nota 10.

La disciplina Matematică au fost depuse 538 contestații, iar, în urma reevaluării lucrărilor, 4.152 candidați (81,14 %) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci).  Dintre aceștia, 77 candidați au obținut nota 10.

La disciplina Limba și literatura maternă au fost depuse 33 solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise. În urma soluționării contestațiilor 597 candidați, reprezentând 96,29% dintre candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci). 13 candidați care au studiat în limba minorităților naționale au obținut nota 10 la limba și literatura maternă.

Reamintim faptul că rata de participare în județul Cluj a fost de 96,89%, reprezentând 5.112  candidați prezenți, dintr-un total de 5.276 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, în sesiunea iunie 2024.

Ca urmare a publicării rezultatelor finale, numărul mediilor de 10 la examenul de Evaluare Națională 2024 este 7 (cu o medie mai mult decât înainte de contestații).  Cei 7 elevi clujeni care au încheiat examenul național de Evaluare Națională 2024 cu media generală 10 (zece) provin de la următoarele unități de învățământ preuniversitar:

  • LICEUL TEORETIC "ELF" CLUJ-NAPOCA 1
  • LICEUL TEORETIC "ONISIFOR GHIBU" CLUJ-NAPOCA 1
  • LICEUL TEORETIC "LUCIAN BLAGA" CLUJ-NAPOCA 1
  • LICEUL TEORETIC "AVRAM IANCU" CLUJ-NAPOCA 2
  • LICEUL TEORETIC "NICOLAE BĂLCESCU" CLUJ-NAPOCA 1
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ "IOAN BOB" CLUJ-NAPOCA 1

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media generală de admitere se calculează considerând 100% media de la examenul de Evaluare Națională 2024.           

Pentru admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2024-2025, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții claselor a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de către diriginți are loc în perioadele 11-12 iulie 2024, respectiv 15-19 iulie 2024, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, conform programărilor realizate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar. Repartizarea computerizată a absolvenților claselor a VIII-a, în învățământul liceal de stat, are loc în data de 24 iulie 2024 și se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu respectarea ordinii opțiunilor elevilor din fișele de înscriere. Ulterior repartizării computerizate, în perioada 25-30 iulie 2024 candidații depun dosarele de înscriere la unitățile la care au fost repartizați.

Toate informațiile și detaliile cu privire la admiterea în învățământul liceal de stat, învățământul vocațional și învățământul profesional, dual, precum și Broșura ADMITERE  2024, sunt disponibile și pot fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj_ https://www.isjcj.ro/examene-nationale/admitere-in-licee/

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS