Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Jul
82 New Articles

Am terminat pictura murală şi la Şcoala Primară Copăceni, comuna Sănduleşti

Diverse
Tools
Typography

Bibliotecarele Dana Deac, Cristina Docze, Gabriela Hornoi şi Nicoleta Cîrlea de la Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda au terminat în această săptămână pictura murală la Şcoala primară „Simion Balint” din satul Copăceni, comuna Sănduleşti, după modelul planşelor realizate de Dana Deac.

Începând de anul trecut am pictat pro-bono pereţii Secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal Turda, în acest an a urmat proiectul de voluntariat 4/4 Prieteni, invitate de Ambasada SUA, când am pictat holul de jos al Şcolii Gimnaziale „Simion Balint” din satul Copăceni judetul Cluj, au urmat pereţii Grădiniţei din satul Sănduleşti judeţul Cluj, iar acum am terminat pereţii de pe holurile şi sălile de clasă  din Şcoala primară „Simion Balint” Copăceni înfrumuseţaţi cu personaje din cărţi: Zdreanţă al lui Tudor Arghezi, cocoşul din “Punguţa cu 2 bani”, capra cu cei 3 iezişori, Pongo şi Perdita şi un grup de pui de căţeluşi din “101 dalmaţieni”, Aladin, Mateiaş gâscarul, 2 şcolari, o fetiţă şi un băieţel, un soare zâmbind de după un nor care îi salută pe elevi dimineaţa şi un cosmonaut.

Facem voluntariat în comunitatea noastră, dar și în alte comunități unde putem ajuta. Prin acest proiect am atins obiectivul pe care ni l-am propus: revitalizarea spațiului interior al Școlii Primare ”Simion Balint” Copăceni  prin intermediul artei murale, conectare unor elemente grafice, cu o tematică din lumea cărților care să ajute la crearea unei atmosfere mai primitoare, îmbunătățirea stării de spirit a copiilor, folosirea artei murale ca instrument pentru a crea legături și a îmbunătăți imaginea școlii, cunoaşterea şi înţelegerea frumosului din natură, artă şi viaţa socială, socializare și educare pentru munca în echipă şi promovarea voluntariatului şi a valorilor artistice turdene. Mulțumim Domnului Primar pentru încrederea pe care a avut-o în noi, mulțumim polițiștilor Florin Duma și Marius Berchișan care ne-au sprijinit cu transportul, și, nu în ultimul rând, mulțumim presei care a promovat acțiunea noastră!

În perioada următoare, până la sfârşitul anului, urmează să realizăm pictură murală la Şcoala Gimnazială „Simion Balint” Copăceni, iar apoi la Grădiniţa din Copăceni.

Daniela Deac, Șef serviciu
Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0745.64.66.64
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS