Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Elevii claselor a XII-a, din județul Cluj, care au susținut probele scrise din cadrul simulării examenului național de bacalaureat, sesiunea martie 2024, au aflat vineri, 15 martie 2024, rezultatele obținute

Diverse
Tools
Typography

Potrivit calendarului Ministerului Educației, în perioada 4-7 martie 2024, elevii claselor a XII-a au susținut probele scrise din cadru simulării examenului național de bacalaureat, sesiunea martie 2024.

La nivelul județului Cluj, simularea probelor scrise s-a desfășurat în 58 de centre de examen, pentru cei 5.022 de elevi ai claselor a XII-a.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a simulării examenului național de bacalaureat constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor au fost scanate și încărcate pe platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

În conformitate cu legislația în vigoare, O.M.E. nr.6760/2023, privind organizarea simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, vineri, 15 martie 2024, elevii claselor a XII-a au aflat rezultatele obținute, rezultate care nu se contestă, nu sunt publice și nu se afișează, acestea fiind  comunicate direct elevilor, de către cadrele didactice care predau la clasă. 

În județul Cluj, rezultatele obținute de elevii claselor a XII-a, la simularea examenului național de bacalaureat, sesiunea martie 2024, evidențiază următoarele rate de promovabilitate, pe discipline și probe de examen, astfel:

  • Proba E.a)_Limba și literatura română_65,42%;
  • Proba E.b)_Limba și literatura maternă_91,94%
  • Proba E.c)_Obligatorie a profilului, disciplinele matematică sau istorie_71,96%;
  • Proba E.d)_La alegere a profilului și a specializării, una dintre disciplinele:fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie _71,66%.

De asemenea, statistica generală, pe filiere, evidențiază următoarele rate de promovabilitate, în cadrul simulării examenului național de bacalaureat, sesiunea martie 2024: filiera tehnologică (21,28%); filiera teoretică (67,32%); filiera vocațională (32, 06%).

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele pot fi trecute în catalog. Nota fiecărei lucrări din cadrul simulării examenului național de bacalaureat 2024 se stabilește în conformitate cu prevederile art.12, alin. (1) și (2) din O.M.E., nr. 6156/2023, privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024.

Rezultatele obținute de către elevi la simularea examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2024 urmează să fie analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. CLUJ   

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS