Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Fri, Sep
76 New Articles

La Turda, transformăm tinerii de azi în cercetătorii de mâine!

Diverse
Tools
Typography

EcoLab, proiectul inovator ce promovează dezvoltarea competențelor experimentale în domeniul științei mediului, a avut un impact semnificativ în comunitățile din Turda și proximitatea Turzii. Scopul acestui proiect a fost de a stârni interesul și pasiunea tinerilor pentru știință, prin intermediul unor experimente științifice și ecologice, utilizând metode de educație non-formală.

EcoLab a fost esențial pentru elevii din Comunitatea Urbană Arieș, oferind oportunități unice de învățare și dezvoltare a competențelor experimentale în domeniul științei mediului. Aceasta a fost o modalitate eficientă de a aduce știința mai aproape de tineri și de a le arăta că aceasta poate fi interesantă și importantă pentru viața lor de zi cu zi. Prin proiectul EcoLab, am avut ocazia de a demonstra că știința poate fi distractivă și captivantă, dar și că este esențială pentru înțelegerea și protejarea mediului înconjurător.

Colaborând cu școlile din comunitate, am reușit să ajungem la un număr semnificativ de peste 200 de tineri pe care i-am ajutat să își dezvolte o pasiune pentru știință. Am creat experimente științifice și ecologice de interes, care au implicat aplicarea practică a noțiunilor elementare de biologie, chimie, fizică și matematică. Prin utilizarea metodelor de educație non-formală, am reușit să facem învățarea mai interactivă și să încurajăm participanții să aplice cunoștințele teoretice în mod practic și creativ.

Mai mult decât atât, am avut plăcerea de a fi prezenți la Sărbătoarea Copilăriei, organizată cu ocazia zilei de 1 Iunie, unde peste 300 de vizitatori la stand au fost fascinați de experimentele expuse. Nu doar că au avut ocazia să le vadă, dar au și dorit să se implice activ în realizarea experimentelor alături de voluntarii noștri. Această experiență a demonstrat că pasiunea pentru știință poate fi transmisă și că prin educație non-formală putem stârni curiozitatea și interesul pentru domeniul STEM.

Asociația The Da Vinci System dorește să adreseze sincere mulțumiri școlilor colaboratoare: Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, Liceul teoretic ”Pavel Dan”, Colegiul Tehnic Turda, Școala Gimnazială Ploscoș, Școala Gimnazială Moldovenești și Școala Gimnazială Copăceni pentru implicarea și sprijinul lor în desfășurarea acestui proiect. Contribuția lor a fost esențială în promovarea pasiunii pentru știință și în dezvoltarea competențelor experimentale la tineri.

Este extrem de important ca, în astfel de momente, instituțiile publice cu #Impact în domeniu să fie alături de tineri. Pe această cale, mulțumim #DinSuflet, Companiei de Apă Arieș pentru susținerea elevilor în dezvoltarea de experimente științifice și pentru implicarea în activitățile din comunitate!

EcoLab este finanțat prin programul de granturi Raiffeisen Comunități. Mulțumim pentru că sprijiniți tinerii să facă lumea un loc mai bun prin #Știință!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS