Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Informare de presă privind activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar, din județul Cluj, în contextul conflictului de muncă declanșat de Federațiile Sindicatelor din Educație, reprezentative la nivel național

Diverse
Tools
Typography

În conformitate cu informarea primită de la cele două Sindicate reprezentative la nivelul județului Cluj, precum și a datelor centralizate de la nivelul fiecărei unități de învățământ, privind participarea la greva generală a angajaților din sistemul de educație, începând cu data de 22 mai 2023, rata de participare la grevă, în județul Cluj, este de 68%.

Precizăm că, potrivit Legii nr.367/2022, privind dialogul social „ greva se desfășoară cu prezența greviștilor în incinta unității (...), participarea la grevă este liberă. Nimeni nu poate fi constrâns să participe sau să nu participe la grevă (...). Angajații/ lucrătorii care nu participă la grevă își vor continua activitatea.”

În condițiile în care numărul participanților la grevă este diferit la nivelul fiecărei unități de învățământ, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj a recomandat directorilor unităților de învățământ preuniversitar să efectueze o analiză atentă a situației fiecărei grupe/clase și să transmită informări părinților referitoare la posibilitatea asigurării supravegherii copiilor/elevilor, în funcție de datele specifice.

Recomandăm părinților să fie în permanentă legătură cu educatorii/ învățătorii/diriginții, pentru a fi informați cu privire la evoluția conflictului de muncă declanșat.                                                   

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS