Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Investim în unitățile de învățământ din Câmpia Turzii, cu bani din PNRR

Diverse
Tools
Typography

Digitalizarea în mediul școlar reprezintă cea mai de succes garanție către o educație profesionistă, eficientă, axată pe nevoile elevului și pe o experiență benefică elev-profesor.

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții, a lansat apelul competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, finanțat prin PNRR”.

Acest apel competitiv de proiecte va avea trei componente:

  1. Digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar;
  2. Infrastructură școlară;
  3. Dotarea cu echipamente, inclusiv digitale, a atelierelor de practică din rețeaua învățământului profesional și tehnic;

Pentru o informare corectă a directorilor de școli din Municipiul Câmpia Turzii, domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, a organizat o ședință de lucru pe această temă, la care a participat și doamna inspector școlar, Daniela Giurgiu.

În cadrul reuniunii au fost prezentate oportunitățile pe care acest apel de proiecte le aduce pentru învățământul din Municipiul Câmpia Turzii, în vederea implementării obiectivelor din proiectul național „România educată”.

Având în vedere că finanțarea prin intermediul acestui apel de proiecte se va face în regimul „primul venit – primul servit”, domnul primar le-a recomandat doamnelor director să elaboreze cât mai urgent un plan de nevoi pe fiecare școală, în raport cu cele trei componente de mai sus.

De asemenea, edilul municipiului a evidenția necesitatea investițiilor în achiziția de mobilier nou în sălile de clasă, precum și în infrastructura școlară, inclusiv înființarea de laboratoare și cabinete de asistență psihopedagogică.

Aceste planuri de nevoi, elaborate de unitățile de învățământ, vor fi incluse într-un proiect comun integrat, care va fi depus spre finanțare de către Municipiul Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS