Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Inspectoratul Școlar Județean Cluj anunță organizarea cursurilor gratuite de inițiere în limba română pentru adulții și minorii care au dobândit o formă de protecție internațională

Diverse
Tools
Typography

Având în vedere prevederile Ordinului Ministerului Educației, nr.6129/24.10.2022 și ale Ordinului Ministerului Educației, nr. 6127/24.10.2022, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează cursuri gratuite de inițiere în limba română pentru străinii adulți și pentru minorii care au dobândit o formă de protecție internațională sau care au drept de ședere în România, precum și pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European și pentru cetățenii Confederației Elvețiene.

Cererile de participare la cursurile de inițiere în limba română se depun de către solicitanți la registratura Inspectoratului Școlar Județean Cluj (strada Argeș, nr. 24, Cluj-Napoca) sau la sediul Centrului Teritorial al Inspectoratului General pentru Imigrări, însoțite de copii ale documentelor de identitate pentru categoriile de străini menționați anterior.

Cursurile se vor desfășura pe durata întregului an școlar și vor fi demarate în momentul în care există cel puțin 10 solicitări. Fiecare cursant va beneficia de un număr de 6 ore/săptămână, minimum 216 ore de inițiere în limba română/an, corespunzător unei perioade de 36 de săptămâni, repartizate pe parcursul unui an școlar și, după caz, al anului școlar următor.

În debutul activităților de inițiere în limba română, fiecare cursant va fi evaluat pentru stabilirea nivelului de competență lingvistică, în scopul includerii solicitantului în cadrul unuia dintre cele trei module, aferente Cadrului european de referință pentru limbi (CECRL), iar la sfârșitul fiecărui modul parcurs, beneficiarii cursurilor vor fi evaluați de către profesori.

În funcție de rezultatul obținut, se poate recomanda cursantului continuarea cu modulul următor, continuarea fiind completată prin parcurgerea unor activități remediale sau reluarea modulului încheiat.

Detalii și informații suplimentare pot fi solicitate doamnei Smaranda Graur, inspector școlar, în cadrul I.Ș.J. Cluj, utilizând următoarele date de contact: tel.0741.609196, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Comunicare instituțională, I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS