Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică a organizat 3 workshop-uri weekendul trecut, pentru elevii de liceu din Turda și Câmpia Turzii

Diverse
Tools
Typography

Sesiunea de formare din cadrul proiectului Competențe pentru Democrație, de la Someșul Rece, a constat în diverse workshop-uri interactive, în cadrul cărora participanții au învățat cum să-și însușească caracteristici de lideri, cum să fie mai creativi și să-și formeze competențe utile în domeniu și cum să fie mai empatici.

Prima activitate a fost un training bazat pe dezvoltarea empatiei. Tinerii au învățat cum să fie mai sociabili în diferite contexte, personale și profesionale, cum să îi asculte pe cei din jur și să le comunice la rândul lor într-un mod clar și potrivit ce au de zis, dar și cum să fie observatori buni, toate acestea pe parcursul a 3 ore, prin metoda bibliotecii vii.

Cea de-a doua activitate, trainingul pe leadership, a utilizat un joc extrem de cunoscut în rândul tinerilor, și anume “the highest building”. A fost jocul perfect care i-a făcut pe participanți să realizeze în timp real cât de important este ca indiferent de sarcină, să existe o persoană care să coordoneze restul grupului, care să ofere asistență ori de câte ori este nevoie, care să vină cu strategii bine gândite și care să le ofere informații fondate pe fapte reale.

Ultima activitate a fost trainingul pe creativitate, training care a fost menit să îi facă pe acești tineri să își deblocheze latura creativă și să aibă în mod constant idei și metode noi de încercat. În cadrul acestui training, s-a folosit metoda jocului de rol, participanții fiind grupați pe echipe și având drept sarcină interpretarea unui caz ipotetic, în fața tuturor celor prezenți, într-un mod creativ și amuzant.

Ne bucurăm tare mult că am reușit să derulăm toate aceste activități pe perioada unui singur weekend, și că participanții au plecat acasă cu diverse cunoștințe și competențe noi, precum skill-uri de comunicare, cooperare, creativitate și autoritate.

Proiectul “Competențe pentru Democrație” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică răspunde, prin activitățile sale, unui context cultural definit de lipsa de oportunități de dezvoltare a tinerilor din comunitate.

Proiectele sale susțin dezvoltarea culturală și educațională a tinerilor, contribuind la formarea unor deprinderi personale și profesionale încă din perioada liceului, care să le crească șansa de angajabilitate odată cu intrarea pe piața muncii.

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele desfășurate de Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică, urmărește pagina de:

Facebook AMoS: Alianța pentru Mobilitate Socială, pagina de Instagram amos.romania sau

vizitează-ne pe www.educatiedemocratica.ro.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS