Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Wed, Nov
135 New Articles

AMoS - al doilea an consecutiv - cele mai multe premii la Gala Tineretului Clujean!

Diverse
Tools
Typography

Alianța pentru Mobilitate Socială a reușit încă o performanță deosebită la Gala Tineretului Clujean - evenimentul la care se premiază cele mai bune proiecte de tineret din județul Cluj!

Proiectele derulate de organizațiile din alianță au câștigat 5 premii la diferitele secțiuni din cadrul galei, demonstrând impactul deosebit pe care îl au în comunitate. Această reușită este cu atât mai mult excepțională în contextul în care au fost înscrise aproape 100 de proiecte de către cele mai mari ONG-uri de tineret din județul Cluj!

Premiul 1 - Cultură - AutodiBACt: un proiect derulat de către Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică, cu sprijin din partea Centrului Gastronomic Turda și Compania de Apă Arieș,  la finele lui 2021 prin care am ajutat tineri să își dezvolte metacompetențe educaționale - cum să învățăm (și) singuri pentru BAC-ul la limba și literatura română. Împreună cu liceele din zona Turda și Câmpia Turzii, Colegiul Național Mihai Viteazul, Colegiul Tehnic Turda, Colegiul Emil Negruțiu, Liceul Teoretic Pavel Dan, Liceul Teoretic Liviu Rebreanu și Colegiul Tehnic Victor Ungureanu, am creat o comunitate de elevi îi an terminal, cu un set de competențe AutodiBACte!

Premiul 1 - Rural - Ziua Științei: un proiect realizat de către Asociația The Da Vinci System, alături de programul Start ONG, prin care aproape 1000 de copii din mediul rural au realizat experimente din sfera biologie-fizică-chimie pentru a le crește pasiunea pentru științe. “De ce este cerul albastru? De ce uleiul și apa nu se amestecă între ele? Ce se întâmplă dacă…?”. De la fenomene des întâlnite în natură și până la interacțiunile spectaculoase dintre ingrediente din viața de zi cu zi, o comunitatea întreagă de exploratori au transformat școlile din zona rurală - Școala Gimnazială Ploscoș, Școala Gimnazială “Ioan Bujor” Petreștii de Jos, Școala Gimnazială Tureni, Școala Gimnazială Moldovenești Școala Gimnazială “Simion Balint” Copăceni, Școala Gimnazială Tritenii de Jos, Școala Gimnazială Viișoara Școala Gimnazială Pădureni și Școala Generală Tritenii de Sus -  în centre de descoperire.

Premiul 1 - Bunăstarea Tinerilor - Empatic: un proiect realizat de către Asociația Civic Arieș, cu sprijin din partea programului Start ONG, prin care aproape 2000 de copii din mediul urban au participat la jocuri interactive cu mascote pentru descurajarea bullying-ului. Prin intermediul unor ore indeite, desfășurate pentru clasele de gimnaziu și clasele primare în cadrul școlilor: Scoala Gimnaziala Ioan Opris, Scoala Andrei Saguna Turda și Scoala Teodor Murasanu, proiectul a urmărit prezentarea efectelor bullying-ului asupra copiilor și modul în care elevii pot contribui, alături de colegi, la stoparea fenomenului și crearea unui mediu plăcut pentru fiecare dintre ei.

Premiul 2 - Mediu - Re:Connect: un proiect realizat de către Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, prin care tinerii au învățat să se îndrăgostească de natură prin exerciții de dezvoltare personală, la foc de tabără, cu cortul - au pornit într-o aventură de neuitat! Aceștia au dormit sub cerul înstelat, au vizitat zonele cu priviri spectaculoase din natură, au învățat cum se face responsabil un foc de tabără și cum se gestionează ecologic mâncarea pe care și-au gătit-o singuri. Nu au făcut aceste aspecte oricum, au folosit instrumente psihologice validate științific pentru a se înțelege mai bine pe ei, aplicate într-un cadru deosebit: dezbateri la foc de tabără, exerciții de comunicare și de meditație.

Premiul 2 - Incluziune - Youth Nights: un proiect derulat de către Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică, cu sprijin din partea Centrului Gastronomic Turda și Compania de Apă Arieș, prin care au fost derulate numeroase activități de tip joc pentru socializare pozitivă în rândul tinerilor. De la cunoașterea celor din jur și până la autocunoaștere, aceștia și-au dezvoltat atât sănătatea mentală, cât și cea fizică, printr-un set de aptitudini indispensabile în viitor!

Mai presus de orice, suntem mereu recunoscători comunității noastre locale. Proiectele noastre nu sunt doar ale noastre și aceste realizări nu ne caracterizează doar pe noi. Tot cea ce reușim este datorat a sute de oameni - elevi, studenți, părinți, profesori, ONG-uri, instituții publice și companii locale, care investesc în tineri!

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele noastre, urmărește pagina de Facebook AMoS: Alianța pentru Mobilitate Socială (https://www.facebook.com/amos.faptebune), pagina de Instagram @amos.romania (https://www.instagram.com/amos.romania/).

Având un istoric de implicare în comunitate de mai bine de opt ani, Alianța pentru Mobilitate Socială are ca scop creșterea gradului de mobilitate socială a locuitorilor și dezvoltarea societății civile din zona Comunității Urbane Arieș. Alianța găzduiește organizații non-profit care desfășoară inițiative civice și educaționale, misiunea sa fiind de a crea contextul pentru dezvoltarea potențialului uman.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS