Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Artvocacy - implicare prin artă, în Comunitatea Urbană Arieș

Diverse
Tools
Typography

Grupurile de tineri implicați și dornici de schimbare stau la baza oricărei comunități durabile și prospere! Asociația pentru Mobilitate Democratică, în parteneriat cu Asociația Potaissa Art și Primăria Municipiului Turda vor oferi, în următoarele luni, tinerilor din Comunitatea Urbană Arieș, uneltele și cunoștințele necesare pentru a schimba lumea, prin artă. Prin intermediul unor procese artistice, zona Turzii va deveni un centru de implicare activă în comunitate, cu ajutorul unor sesiuni de activități instructive și plăcute pentru tineri.

Voce prin Film
Voce prin Film reprezintă o mega campanie de conștientizare cu privire la persoanele din comunitate care se confruntă cu diverși factori psihologici, precum anxietate, procrastinare, adicții sau altele. Voce prin Film nu este, însă, o campanie obișnuită - tineri din comunitate vor realiza chiar ei materiale video, reprezentând artistic aceste aspecte. Lansată sub formă de concurs pe pagina de Facebook a Asociației pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică, campania video va acționa ca un megafon pentru vocea tinerilor regizori!

Voce prin Fotografie
Activitatea urmărește informarea tinerilor cu privire la instituțiile Uniunii Europene și valorile care ghidează societățile din ziua de astăzi. Cum? Aceștia, cu sprijin din partea experților în domeniu, vor realiza fotografii expresive, care vor ilustra aspectele prezentate. Mai mult decât atât, tinerii își vor expune lucrările artistice în cadrul unei expoziții locale!

Voce prin Discurs
Tinerii au puterea de a face lumea un loc mai bun, dacă le oferim sprijinul necesar! Voce prin Discurs va consta într-o sesiune de informare privind dreptul administrației publice, urmată de o simulare de adoptare a unei Hotărâri de Consiliu Local. Astfel, vor afla care sunt etapele necesare pentru aprobarea unei propuneri, dar vor afla și care sunt mecanismele pe care le pot folosi pentru a-și aduce aportul în comunitatea în care trăiesc.

Voce prin Design
Așa cum o imagine poate valora cât o mie de cuvinte, un design reușit poate schimba o întreagă comunitate!  Voce prin Design le va oferi tinerilor uneltele și cunoștințele necesare pentru a își expune opiniile într-o manieră atractivă și convingătoare pentru public, pentru ca acestea să fie auzite de toți actorii implicați în societate!

Astfel, printr-o serie de activități artistice, tinerii vor primi motivația și cunoștințele necesare pentru a se implica activ în zona Comunității Urbane Arieș, atât pentru beneficiul lor, cât și pentru o lume mai bună prin artă!

Pentru a afla mai multe despre această inițiativă, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook și Instagram a asociației: AMoS - Alianța pentru Mobilitate Socială (https://www.facebook.com/amos.faptebune) și @amos.romania (https://www.instagram.com/amos.romania/).

Proiect derulat de Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică, în parteneriat cu Primăria Municipiului Turda și Asociația Potaissa Art, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS