Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

09
Fri, Jun
122 New Articles

Informare de presă cu privire la cea de-a doua probă scrisă din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022

Diverse
Tools
Typography

Astăzi, 17 august 2022, s-a desfășurat proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022.

La această probă au fost prezenți 387 de candidați, iar 68 de candidați, dintre cei înscriși pentru a susține această probă au absentat.

Precizăm faptul că pentru 347 de candidați, înscriși la această sesiune a examenului național de Bacalaureat, nota obținută la proba E.c), este recunoscută din sesiunile anterioare.

În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c) vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 17 august 2022, la ora 15:00.

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2022, se vor desfășura conform calendarului aprobat:

  • Joi,18 august 2022, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d);
  • Vineri,19 august 2022, proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b).

În perioada 22-29 august 2022 se vor desfășura probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulație internațională, precum și evaluarea competențelor digitale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august 2022 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-2 septembrie 2022), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2022.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264.

Comunicare instituțională, I.Ș.J. Cluj

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS