Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

În perioada 4-7 mai 2022, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează la Cluj-Napoca ediția 2022 a Concursului Național pentru elevii cu deficiențe de vedere

Diverse
Tools
Typography

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Universitatea”Babeș-Bolyai”, desfășoară la Cluj-Napoca Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de vedere, adresat elevilor din clasele a VIII- a și a XII-a.

Competiția este înscrisă în Calendarul competițiilor internaționale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative, desfășurate în România și în străinătate, la care participă 40 de elevi din cele șapte unități de învățământ preuniversitar cu specific, din țară: Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic  ”Sf. Maria” Arad, Liceul Tehnologic Special ”Regina Elisabeta” București, Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere Bucureşti, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Teoretic Special “Iris” Timișoara și Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Târgu Frumos.

Pentru elevii claselor a VIII-a, probele scrise din cadrul concursului vizează conținuturi ale disciplinelor de studiu limba și literatura română, matematică, limba engleză și TIC, iar pentru elevii claselor a XII-a sunt vizate disciplinele limba și literatura română, istorie, limba engleză și TIC.

Pe lângă probele teoretice din cadrul concursului, câte un elev din clasa a VIII-a, respectiv din clasa a XII-a, din fiecare unitate școlară participantă, va fi antrenat în competiția „Citire corectă și rapidă Braille (alfabetul specific pentru nevăzători)”, activitate susținută cu sprijinul Asociației Nevăzătorilor Cluj-Napoca.

În aceeași perioadă Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca organizează și câteva activități reprezentative, în cadrul proiectului educațional Acces la performanţă, cofinanțat de către Consiliul Județean Cluj și derulat în colaborare cu Asociaţia Another Way.

 La deschiderea oficială a evenimentului, organizată miercuri, 4 mai 2022, la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”Cluj-Napoca, în prezența domnului profesor universitar dr. Adrian Roșan, coordonatorul departamentului de psihopedagogie specială de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a doamnei Liana Maria Mitran-Duțu, inspector de specialitate în cadrul Ministerului Educației, a doamnei Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, participanții s-au bucurat de un concert de muzică instrumentală susținut de elevi de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduța” Cluj-Napoca și de un program muzical de excepție susținut de elevi de la Liceul pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca.

Comunicare instituțională, Inspectoratul Școlar Județean  Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS