Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Aug
53 New Articles

Săptămâna Carierei, consolidarea abilităților de intrare pe piața muncii a tinerilor din Turda și Câmpia Turzii

Diverse
Tools
Typography

Proiectul Săptămâna Carierei, implementat de Asociația The Da Vinci System a adus cu sine o mulțime de informații pentru consolidarea abilităților tinerilor, în vederea obținerii job-ului dorit.

Sustenabilitatea financiară este un lucru foarte important încă din perioada adolescenței pentru majoritatea tinerilor. Mulți dintre aceștia încearcă să se încadreze pe piața muncii încă din perioada liceului, dar din păcate o mare parte dintre ei, nu sunt informați cu privire la ce presupune aplicarea unui job, fiind luați de pe nepregătite de cele mai multe ori.

Săptămâna Carierei este un proiect organizat de Asociația The Da Vinci System, cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow care include proiecte, activități și evenimente realizate cu tehnici de învățare nonformală pentru adolescenți.

În săptămâna 10-14 noiembrie a avut loc o serie de training-uri în cadrul cărora tinerii au învățat cum funcționează piața muncii și cum pot fi candidați cât mai buni în cadrul a diverse joburi, chiar din confortul propriei case. Aceștia au trecut prin diferite subircte precum scrierea unui CV complex, care să atragă atenția; redactarea unei scrisori de intenție sau motivație, care să convingă angajatorul; abordarea procesului de angajare, de la căutarea unui loc de muncă și până la susținerea unui interviu într-un mod convingător.

Susținuți de către traineri, tinerii participanți au creat propriile scrisori de intenție, CV-uri și au luat parte la discuții despre posibile subiecte abordate în timpul unui interviu.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

"Săptămâna Carierei a fost o adevărată aventură pentru tinerii turdeni de liceu. Aceștia au parcurs diverse elemente de bază în începerea oricărei carierei, ajungând ca, la final, să fie mai pregătiți pentru pășirea pe piața muncii. Pot spune că, văzând numărul de participanți și entuziasmul acestora, Săptămâna Carierei și-a îndeplinit scopul" – declară Iulia Cîmpean, coordonatorul proiectului.

The Da Vinci System este o organizație pentru tineret care vine în ajutorul tinerilor din comunitate prin proiecte de educație non-formală. Până în prezent, aceasta a ajutat la dezvoltarea multor generații de tineri implicați, dornici să devină cea mai bună versiune a lor. Scopul acesteia e de a oferi un context de implicare în voluntariat a tinerilor din zonă, dar și de dezvoltare a unui set de competențe utile.

Asociația The Da Vinci System
Turda, str. Al. I. Cuza, nr. 86 A,  jud. Cluj, c.p. 401125
Contact:
mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel: +40 756 252 409
site: https://davinci.fun

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS