Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Multilingvism european la Cluj-Napoca, Ziua Europeană a Limbilor, 27 septembrie 2021

Diverse
Tools
Typography

Începând cu anul 2001, Ziua Europeană a Limbilor (ZEL) este celebrată în fiecare an, în data de 26 septembrie, la inițiativa Consiliului Europei, pentru a încuraja plurilingvismul european. Diversitatea lingvistică este cheia unei mai bune comunicări interculturale și reprezintă reperul principal al patrimoniului cultural european.

În acest an școlar, alături de activitățile educaționale derulate în școlile din județul Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și-a propus să organizeze o serie de evenimente culturale pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor la Cluj-Napoca, un municipiu exemplu de multiculturalism și multilingvism, atât la nivel național, cât și european.

Începând de astăzi, 20 septembrie 2021, în fiecare zi a săptămânii, se vor desfășura activități educaționale destinate diverselor limbi europene, în următoarele locații culturale din municipiul Cluj-Napoca: Centrul de Cultură Urbană - Bastionul Croitorilor, Cluj-Napoca; Casino – Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, Cluj-Napoca; Institutul Francez, Cluj-Napoca.

Seria activităților culturale dedicate Zilei Europene a Limbilor la Cluj-Napoca se va încheia luni, 27 septembrie 2021, cu evenimentul final de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS