Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Pamantul si-a tinut ziua si la „Ioan Opris”

Diverse
Tools
Typography
Cadre didactice şi elevi ai Şcolii „Ioan Opriş” din Turda s-au implicat în desfăşurarea unor activităţi prin care să serbeze ziua pământului. Actanţii principali au fost prof înv primar Monica Duca şi bibliotecar Mariana Cosma, dar şi 24 de elevi ai clasei a IV-a Eb ai Şcolii „Ioan Opriş”.
De-a lungul desfăşurării activităţilor, elevii au participat la discuţii privind mişcarea de rotaţie şi mişcarea de revoluţie a Pământului au vizionat prezentări PowerPoint a căror sursă este portalul didactic.ro, s-a recitat poezia „Pentru tine, Pământule”, elevii confecţionând steguleţe ecologice, organizând o mini-expoziţie şi au participat şi la o activitate de ecologizare în jurul şcolii şi în parcul din curtea şcolii.
Potrivit organizatorilor, educaţia ecologică este foarte importantă, activităţile chiar având un motto: „Cel mai important lucru pe care îl avem de făcut, dacă vrem să salvăm lumea, este să educăm” (Peter Scott), astfel că educarea tinerei generaţii în spirit ecologic este cu tât mai necesară cu cât se au în vedere transformări precum dezvoltarea tehnicii, mecanizarea agriculturii sau utilizarea pesticidelor în agricultură.
„Unul din scopurile programului de educaţie a mediului este de a ajuta elevii să îşi dezvolte capacitatea de a gândi, atât critic, cât şi creativ, deoarece în etapa în care va fi adult poate avea o slujbă care să vină în contact cu natura, iar el ar trebui să ştie să analizeze efectele acţiunilor sale, să fie capabil să găsească soluţii alternative la activităţile care ar putea dăuna mediului. În acelaşi timp, această educaţie cultivă şi un sistem de valori”, se arăta în informarea despre activitatea de la Şcoala „Ioan Opriş”.
În calitate de gestionari şi consumatori pe viitor ai resurselor, copiii sunt importanţi cu atât mai mult cu cât ei îi pot influenţa şi pe părinţi sau pe alţi membri ai comunităţii.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS