Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

VIDEO | Aeronave militare au adus materiale sanitare din Turcia și Germania

Sănătate
Tools
Typography

Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale acționează, împreună cu instituțiile cu responsabilități în domeniu, pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19.

Având în vedere cele 15 misiuni în derulare, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, MApN aminteşte de operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic sau amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 care au fost finalizate în cursul zilei de 23 martie.

De asemenea, din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă.

Nu în ultimul rând, un aspect important este că două aeronave ale Forțelor Aeriene Române au executat zboruri pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și din Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan).

***

Ministerul Apărării Naţionale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului     COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS