Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Curs medical specific activităţii de salvare montană derulat de Salvamont Cluj, la Doda Pilii

Sănătate
Tools
Typography

Peste 20 de angajați și voluntari ai Formației Salvamont Salvaspeo Vlădeasa din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, au participat, la finele săptămânii trecute, la un curs medical specific activității de salvare montană.

Cursul a cuprins teme precum suportul vital de bază, defibrilarea precoce, managementul pacientului traumatizat, hipotermia, avalanșa, etc. Atelierele teoretice și practice, desfășurate pe perioada a trei zile la refugiul Salvamont din Doda Pilii, au fost conduse de către paramedici ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Activitatea a făcut parte din programul de instruire medicală periodică la care participă toți angajații, voluntarii dar și aspiranții Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Reamintim faptul că echipele salvamont-salvaspeo sunt singurele structuri care deţin personal atestat profesional pentru intervenţii în zona montană și în peșteri. Conform datelor Salvamont Cluj, în anul 2019, salvamontiştii clujeni au fost solicitaţi să intervină la nu mai puțin de 168 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, aproximativ 70% dintre accidente survenind doar în Stațiunile Băișoara și Fântânele.

Biroul de presă
4 februarie 2020

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS