Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Nou echipament medical ultraperformant, pentru radioscopie digitală, la Spitalul de Recuperare

Sănătate
Tools
Typography

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, are în dotare, începând de azi, un nou aparat medical ultramodern.

Este vorba despre un aparat Roentgen – un echipament de radiografie şi fluoroscopie, care permite obținerea de imagini multiple şi alipirea acestora pentru vizualizarea într-o singură imagine a structurilor anatomice de mari dimensiuni: coloană vertebrală, membre s.a. Totodată, aparatul va permite obținerea de imagini la diferite unghiuri şi reconstrucţia acestora pentru vizualizarea detaliilor subtile.

Aparatul Roentgen intrat în dotarea spitalului clujean are o valoare de 809.200 de lei, din care 309.200 au fost asigurați direct de către Consiliul Judeţean iar 500.000 de lei au fost asiguraţi prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale. În același timp, Consiliul Județean Cluj a asigurat și finanțarea tuturor celorlalte cheltuieli conexe presupuse de darea în funcțiune a aparatului, respectiv cele pentru avizarea acestuia de către Comisia Naţionalǎ pentru Controlul Activitǎţilor Nucleare (CNCAN), procedură aflată în derulare.

Noul echipament Roentgen digital de ultimă generație vine în sprijinul direct al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare şi va înlocui precedentul echipament RX, analogic, pe care se efectuau peste 30.000 de examinări pe an, cu o medie de aproximativ 125 de examinări pe zi. Astfel, noua investiție va permite obținerea unor imagini digitale de înaltă calitate, care pot fi stocate în sistem PACS – sistem de arhivare și stocare a informațiilor medicale, pot fi vizualizate în timp real de medicii din alte secții și pot fi eliberate pacientului în format digital, pe CD.

Biroul de presă
2 septembrie 2019

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS