Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
115 New Articles

Deputatul USR Emanuel Ungureanu are suspiciuni că un fals oftalmolog ar fi profesat inclusiv la Câmpia Turzii

Sănătate
Tools
Typography

În cadrul interprelării pe care i-a adresat-o ministrului Sorina Pintea, deputatul USR îşi prezintă suspiciunea că medicul Crina Nistor ar fi operat pacienţi fără să fie medic oftalmolog şi având specializarea de medic de familie, intervenţiile având loc la Spitalul CFR Cluj-Napoca.

“Doamna Crina Melania Nistor nu are dreptul să opereze sau să facă consultații oftalmologice în Spitalul CFR deoarece nu are un contract semnat cu această unitate sanitară. Din discuțiile pe care le-am avut ulterior cu alți pacienți care pretind că au văzut-o în sală pe doamna Nistor operând ca prima sau a doua mână, alături de soțul său, se ridică suspiciunea că acest medic ar fi operat sau ar fi consultat în calitatea falsă de medic specialist oftalmolog, cu mulți ani în urmă și înainte ca această să intre în programul de rezidențiat în oftalmologie” arată deputatul clujean în interpelarea sa.

De asemenea, în acelaşi text, Emanuel Ungureanu mai precizează: “Doi pacienți consultați de Crina Nistor la cabinetul din Câmpia Turzii și cel din Târgu Lăpuș susțin că doamna doctor ar fi pretins în fața pacienților că ar fi medic specialist oftalmolog cu mulți ani înainte de a avea această calificare, ceea ce înseamnă că ea a practicat această meserie fără să fie calificată”.

Suspiciunile deputatului clujean continuă în textul interpelării.

“Suntem în fața unei situații incredibile, un medic care nu a practicat niciodată medicina de familie ar fi pretins în mod fals, în ultimii 10 ani, că este medic oftalmolog doar pentru a direcționa de la cabinetele private deținute împreună cu soțul acesteia pacienții către Spitalul CFR. Acolo, ulterior, îi opera în mod ilegal, ca mâna întâi sau a doua, împreună cu soțul ei, medic oftalmolog calificat și autorizat să efectueze investigații chirurgicale oftalmologice pe secția Oftalmologie a Spitalului CFR”

Nu în ultimul rând Emanuel Ungureanu adresează şi o solicitare ministrului Sorina Pintea: “Vă rog să trimiteți în regim de urgență, doamna ministru, Corpul de Control al Ministerului Sănătății și reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a verifica relația suspectă dintre Clinica privată Optinis și secția Spitalului CFR din ultimii 10 ani. Vă rog să verificați dacă, în ultimii 10 ani, doamna Crina Melania Nistor a consultat sau a operat în mod ilegal pacienți cu diferite afecțiuni ale ochiului, însușindu-și în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog, până în luna octombrie a anului 2018 când a primit dreptul acesta. Vă rog să verificați protocoalele operatorii și să determinați dacă prezența doamnei doctor a fost consemnată în foile de observație și dacă Crina Nistor și-a luat examenele de specialitate în condițiile stabilite de lege”.

Cazul prezentat de deputatul USR a stârnit interes, situaţia apărută fiind prezentată atât în presa naţională (hotnews.ro) dar şi în cea judeţeană (ziardecluj.ro) şi nu numai.

Întregul text al interpelării poate fi consultat cu un simplu CLICK AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS