Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Nou Centru de Endoscopie Intervențională la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca

Sănătate
Tools
Typography

Joi, 6 aprilie 2023, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate sanitară subordonată Ministerului Sănătății și care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea Consiliului Județean Cluj, a inaugurat noul Centru de Endoscopie Intervențională.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o veste bună pentru cetățenii care apelează la Spitalul Județean de Urgență, dar și pentru echipa medicală. Așa cum am spus mereu, trebuie să investim în sănătate și educație pentru că ele reprezintă viitorul societății. Aparaturile de înaltă tehnologie cu care este dotat Centrul de Endoscopie Intervențională facilitează realizarea acestor tipuri de proceduri precum și diagnosticarea și tratarea unor afecțiuni grave. Căutăm permanent surse de finanțare pentru infrastructura destinată clujenilor.”

Investiția a fost realizată cu sprijinul semnificativ al Consiliului Județean Cluj. Astfel, o parte dintre echipamentele și aparaturile medicale din noua structură, în valoare de aproximativ 4.200.000 de lei, au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat, implementat și finalizat de Consiliul Județean Cluj, care a vizat „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”, cu valoarea totală de peste 15,3 milioane lei.

Centrul de Endoscopie Intervențională funcționează în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie și are în componență un laborator de endoscopie terapeutică, cu facilități de ecoendoscopie și ecografie intervențională.

Printre echipamentele de ultimă generație care se află în dotarea centrului se numără un aparat de radiologie cu braț mobil pentru proceduri de diagnosticare și intervenționale, un turn de endoscopie digestivă cu duodenoscop și ecoendoscop, un aparat de fibroscan pentru evaluarea non-invazivă a bolilor hepatice cronice și un ecograf ultraperformant.

Biroul de presă
6 aprilie 2023

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS