Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

După dezvăluirile făcute pe facebook, medicul Lehel Csergo e “apostrofat” de un combatant activ al partidului care conduce administraţia Câmpia Turzii şi considerat laş de primar

Medicul Lehel Csergo şi apostrofarea lui Marian Lechinţan

Sănătate
Tools
Typography

Medicul Lehel Csergo din Câmpia Turzii a surprins azi, prin detaliile şi sinceritatea postării făcute pe reţeaua de socializare facebook, text în care dezvăluie mai muulte lucruri din interiorul instituţiei spitaliceşti, lucruri pe care, cel mai probabil, nu toată lumea le cunoştea.

Iată câteva dintre ideile prezentate de medicul de la Câmpia Turzii:

  • cetăţenii nu aveau cum să afle de primul pacient cu covid din luna martie, cetăţean refuzat de SCBI
  • în noiembrie din 360 pacienţi testaţi, 253 au fost pozitivi COVID - 70,27%
  • unii pacienţi COVID au fost “abandonaţi” în spitalul din Câmpia Turzii

Mai jos redăm în întregime postarea medicului din Câmpia Turzii pe reţeaua de socializare:

Într-o perioadă în care comunicare cu cetățenii este esențială, conducerea Spitalului din Câmpia Turzii a ales să nu comunice. Deloc!
Așa că locuitorii din zonă nu aveau cum să afle de primul pacient cu Covid, diagnosticat de către medicii din Câmpia in luna martie. Care a fost și primul pacient refuzat la Clinica de Boli Infecțioase Cluj, pe motivul că "nu se încadrează în definiția de caz"
Nu au de unde să știe oamenii că în luna noiembrie pe secția Medicină Internă au fost testați 360 de persoane, din care 253 au avut testul pozitiv.
Dar cel mai grav, nimeni nu avea să afle despre pacienții cu Covid "uitați " in spitalul din Câmpia Turzii. Sau poate "abandonați" este un termen mai potrivit
În timp ce un pacient cu domiciliul in Cluj-Napoca beneficia de tratament cu Remdesivir, Tocilizumab, plasmă, terapie intensivă, cel din Câmpia Turzii nu a avut acces la aceste terapii. Chiar dacă se știe că fără aceste tratamente starea bolnavilor se poate agrava! "Nu avem locuri, mai sunați și mâine!" Și noi am tot sunat, am trimis si SMS și email. Dar nu a fost suficient. 12 pacienți cu Covid au murit la Câmpia Turzii în perioada octombrie-noiembrie. Două paciente au fost transferate la Cluj în ultima clipă, în stare critică, cu șanse minime de supraviețuire.
15-20 de pacienți cu Covid, toți dependenți de oxigen, toți cu tratament injectabil, perfuzii, mulți cu pampers. 2-3 în stare gravă, cu oxigen in flux mare administrat pe mască CPAP. Iar la toată această suferința 2 asistente și 2 infirmiere. Prețul plătit a fost pe măsură: 2 medici, 7 asistente, 1 brancardier, 2 infirmiere infectate cu SarsCov-2.
Cine nu a îmbrăcat combinezonul de protecție ca să intre pe această secție Covid, nu are cum să înțeleagă cât s-a muncit acolo! Măcar atât merită acești oameni: să se afle de munca și sacrificiul lor! Că de recompensă materială se pare că nu poate fi vorba.

Postarea a strâns multe aprecieri şi comentarii, majoritatea comentariilor fiind de felicitare a medicului pentru dezvăluirile făcute.

Cu toate acestea, cineva s-a gândit să îl apostrofeze, să îl mustre pe medic motivul fiind că Lehel Csergo a decis să demisioneze din funcţia pe care o avea în spitalul în care se întâmplau cele descrise mai sus.

Cel care l-a apostrofat pe medic este Marian Lechinţan, un apropiat al primarului Dorin Lojigan, coleg de partid cu primarul din Câmpia Turzii şi angajat administrator al complexului “La Trei Lacuri” nu la mult timp după ce Dorin Lojigan a devenit primar.

De asemenea, în spaţiul online Marian Lechinţan pare să-şi fi câştigat la un moment dat o reputaţie de apărător al administraţiei locale şi al partidului care conduce administraţia de la Câmpia Turzii, uneori chiar fiind “acuzat” mai mult sau mai putin concret că prea “sare la cap“ când nu centrează nimeni, acest tip de acţiuni putând lesne fi interpretate - în detrimentul lui Lechinţan - în multe cazuri ca acţiuni aproape gratuite de sărit în apărarea cuiva.

Iată comentariul lui Marian Lechinţan:

În altă ordine de idei, ceea ce se pare că nu reuşesc că înţeleagă politcienii este că cetăţenii nu sunt chiar aşa de proşti pe cât ar fi de convenabil pentru politicieni şi sunt mai informaţi şi cu mai mult simţ de observaţie decât şi-ar dori politicienii. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care la aceeaşi postare a medicului, imediat sub comentariul lui Marian Lechinţan, a apărut un alt comentariu în care autorul scria, printre altele, ceva de genul:

“«La polul opus, ați putut observa capacitatea de guvernare a Guvernului Ludovic Orban, inclusiv în contextul pandemiei de Covid-19.» - asta declara domnul primar Dorin Lojigan ieri. Ce ziceti domn primar? A cui e vina pentru cele intamplate in spitalul din oras? […] E tot vina MMM pe care ii acuzati acum o luna?”.

Nu în ultimul rând, ca lucrurile să nu rămână “nepedepsite”, primarul Lojigan a reacţionat şi îl consideră pe doctorului Lehel Csergo laş pentru că a demisionat.

Deci s-a-nţeles? Aţi prins mesajul?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS