Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, Dec
151 New Articles

51 de pacienţi testaţi pozitiv din 226 la spitalul turdean într-o săptămână. Rata de pozitivare e de 22,57%, mult peste media de 14,18% la nivelul judeţului Cluj

Sănătate
Tools
Typography

BULETIN INFORMATIV
pentru perioada 23 – 29 octombrie 2020

➡️ Nr. total de pacienți care s-au adresat Spitalului Municipal Turda a fost de aproximativ - 411

➡️ Nr. pacienți testați COVID-19 - 226

  • Nr. pacienți cu rezultat negativ - 175
  • Nr. pacienți cu rezultat pozitiv - 51

➡️ Pentru pacienții diagnosticați pozitiv COVID-19 s-au aplicat procedurile standard, respectiv:

  • Pacienții pozitivi COVID-19 au fost izolați 24 de ore și nu au avut contact cu alte persoane.
  • Personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea lor a fost echipat complet conform cerințelor standard.
  • Durata de ședere în spațiile special amenajate a pacienților depistați pozitiv, pana la trasferul acestora către spitalele COVID din Cluj-Napoca poate fi temporizată în funcție de disponibilitatea acestora.
  • Avand în vedere suprasolicitarea unitaților medicale, pacienții depistați pozitiv dar asimptomatici, în confomitate cu Legea 136/18.07.2020 *Republicată, pot opta pentru completarea unei declarații pe proprie răspundere privind autoizolarea la domiciliu (declarație disponibilă în CPU), cu respectarea măsurilor de rigoare care se impun.

➡️ Nr. total de analize de laborator – 4218

➡️ În această perioadă s-au născut în spital 4 copii.

➡️ INFORMARE PACIENȚI - Reguli privind obligațiile pacienților în CPU:

Prezenta reglementare stabilește regulile pentru pacienții care se prezintă în CPU și care se încadrează în definiția de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus - COVID -19 (caz suspect /caz probabil):

  • Pacientul trebuie să furnizeze toate datele anamnestice necesare la realizarea pretriajului;
  • Pacientul are obligația de a semna acordul informat cu privire la respectarea regulilor de izolare până la sosirea rezultatului testării, în locația precizată de personalul CPU. În caz contrar, personalul CPU va anunța în maxim 2 ore DSP ul de refuzul pacientului de a rămâne în izolare;
  • I se efectuează recoltarea în vederea testării;
  • Pacientul are obligația de a aștepta rezultatul testului în locația indicată de către personalul CPU, să respecte regulile igienice și îndrumările.

Vă dorim multă sănătate!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS