Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

La Mihai Viteazu se plăteşte taxă de salubritate pentru un grajd | VIDEO

Social
Tools
Typography

În cadrul şedinţei Consiliului Local al comunei Mihai Viteazu a fost ridicată o problemă mai puţin obişnuită. Chiar dacă problema părea una mai puţin obişnuită, se pare că şi mai neobişnuit ar fi faptul că nu e singura situaţie similară pe teritoriul comunei.

 

Astfel, înainte de trecerea la dezbaterea punctelor aflate pe ordinea de zi a şedinţei, membrii forului deliberativ local au fost de acord să asculte doleanţele unei cetăţene venite să îşi spună nemulţumirea în plenul Consiliului Local.

Înarmată cu fotografii, femeia a încercat să le explice consilierilor de la Mihai Viteazu că, efectiv, familia sa trebuie, pur şi simplu, să plătească taxă de salubritate pentru un grajd.

Problema, spunea petenta, a fost semnalată încă din luna ianuarie a acestui an - având chiar un număr de înregistrare dat de registratura primăriei în 16 ianuarie - femeia explicând consilierilor problema semnalată: “În acte, suprafaţa unde locuiesc este împărţită în două. Pe partea cu casa suntem proprietari eu şi soţul meu iar pe partea cu grajdul sunt proprietari părinţii mei. Dezmembarea în acte s-a făcut din raţiuni familiale dar niciodată părinţii mei nu au folosit ce este acolo şi de plătit am plătit eu cu soţul meu. Problema e că pe parte unde apar în acte părinţii mei, plătim taxă de salubritate şi nu mi se pare normal având în vedere că nu folosim două familii, de aceea am venit în şedinţă să vă solicit să aveţi amabilitatea să anulaţi taxa de salubritate pentru partea unde sunt proprietari părinţii mei. În viitorul apropiat o să trecem şi partea respectivă pe mine şi pe soţul meu, însă nu o să fac alipire, ca să fi şi în acte o singură proprietate”.

Pe de altă parte, consilierii au înţeles un lucru evident: în zona în discuţie sunt două proprietăţi, însă petenta a încercat să explice că proprietatea care revine părinţilor săi conţine doar o anexă, respectiv un grajd.

Observând existenţa a doi proprietari în cazul situaţiei expuse, primarul Zeng Ioan preciza: “asta avem şi în altă parte”. De asemenea, primarul comunei Mihai Viteazu era cât se poate de raţional: “este o singură curte, deci într-un singur loc se face gunoi, nu în zece părţi, da? Dar este întabulat în două părţi şi aşa apare în actele de evidenţă”.

Consilierii de la Mihai Viteazu au dezbătut problema încercând să înţeleagă doleanţele femeii, însă ce au mai spus consilierii sau primarul şi ce decizii au luat, puteţi vedea urmărind înregistrarea document de mai jos:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS