Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

Situația persoanelor beneficiare de VMG care prestează muncă în folosul comunității

Social
Tools
Typography

Aducem la cunoștința populației câteva aspecte cu privire la situația beneficiarilor de venit minim garantat (VMG)  și a modului în care aceștia trebuie să presteze muncă în folosul comunității.

În luna ianuarie 2017 un număr de 102 persoane au prestat 3433 ore de muncă, iar în luna ianuarie 2018 un număr de 85 persoane au prestat 1989 ore, această situație se datorează modului de calcul a orelor de muncă. Astfel din cauza creșterii salariului minim brut pe economie a scăzut numărul de ore pe care beneficiari trebuie să îl presteze. Spre exemplu un beneficiar care în Decembrie 2017 presta un număr de 16 ore de muncă, în luna ianuarie 2018 acesta trebuie să presteze doar 13 ore de muncă (ceea ce reprezintă 2 zile / lună). În urma acestor modificări legislative, numărul de ore ce trebuiau prestate a scăzut cu 42% în luna ianuarie 2018 față de luna ianuarie 2017.

Măturatul manual și întreținerea curățeniei pe străzi se face conform planului de acțiune sau lucrări de interes local și a solicitărilor venite de la Direcția Tehnică în situația acțiunilor de ecologizare efectuate în oraș în funcție de numărul de beneficiari și de orele de muncă pe care aceștia trebuie să le presteze lunar. Din cele 85 de persoane care efectuează muncă în folosul comunității în prezent, pentru curățarea orașului 42 de persoane au de prestat doar 13 ore de muncă (2 zile / lună).

De la data de 01.07.2017 de când SPAS Turda a preluat supravegherea beneficiarilor de venit minim garantat s-a înăsprit modul de verificare a persoanelor care aduceau scutiri de la medicul de familie, astfel pentru aceste persoane s-a solicitat ca respectivele scutiri să fie vizate și de către cabinetul de medicina muncii. În aceste condiții persoanele care nu fac această dovadă nu mai beneficiază de VMG. Numărul beneficiarilor a scăzut și datorită faptului că o parte dintre aceștia s-au încadrat în muncă.

Mai mult atragem atenția și cu privire la iresponsabilitatea cetățenilor care aruncă deșeurile menajere la întâmplare și nu în locurile special amenajate. Beneficiarii de VMG care participă la acțiunile de curățare au verificat aceste deșeuri aruncate în zone neautorizate și au găsit chitanțe sau alte date de identificare au sesizat Poliția Locală a Municipiului Turda în vederea sancționării contravenienților.

Menționăm că plata venitului minim garantat se face de către AJPIS Cluj din sume de la Bugetul de stat.

DIRECTOR GENERAL SPAS TURDA
KOTI MONIA OANA

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS