Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Despre parcul din cartierul Şarât nu se mai ştie nimic | VIDEO

Social
Tools
Typography

În luna aprilie a anului trecut apăruse, la Câmpia Turzii, ideea înfiinţării unui parc în cartierul Şarât din Câmpia Turzii, idee care s-a constituit în rândurile celor implicaţi în grupurile de iniţiativă cetăţenească din cadrul proiectului “Puterea democraţiei pentru cetăţeni” derulat pe parcursul anului trecut la Câmpia Turzii.

La o primă întâlnire au fost prezenţi Aurel Ilea (preşedinte APC Câmpia Turzii), Radu Goia (lider GIC Şarât), Nicolaie Dărăban (coordonator proiect “Puterea democraţiei pentru cetăţeni”), Ceclan Mihai (membru GIC Şarât) şi Corpodean Teodor (membru GIC Şarât), aceştia discutând despre oportunitatea existenţei unui parc într-o anumită zonă a cartierului din Câmpia Turzii.

Cu această idee, iniţiatorii s-au prezentat, în cadrul unei întâlniri, în faţa reprezentanţilor administraţiei de la Câmpia Turzii, întâlnire la care au participat Aurel Ilea, Radu Goia, Radu Hanga (primarul municipiului Câmpia Turzii la acel moment) Dorin Lojigan (viceprimarul municipiului Câmpia Turzii la acel moment) şi Nicolaie Dărăban.

Cele două părţi - iniţiatorii şi administraţia oraşului - şi-au expus ideile şi punctele de vedere, singura concluzie concretă rezultată în urma discuţiei fiind că , teoretic, este posibil, doar că trebuie găsite modalităţile de punere în practică a ideii.

La nouă luni de la acea întâlnire, de la prezentarea publică am luat legătura cu actualul primar al municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, pentru a afla dacă s-a mai întâmplat ceva între timp, dacă au existat demersuri întreprinse în vederea materializării ideii de înfiinţare a parcului în cartierul Şarât.

Pe acest aspect nu am mai fost contactat, de la preluarea funcţiei, de către domul Ilea sau vreun reprezentant al asociaţiei” spunea primarul Câmpiei Turzii care, în continuare, s-a arătat deschis unui astfel de demers: “Am spus şi atunci că putem fi parteneri într-un asfel de proiect, dar trebuie gândit foarte bine. Este destul de dificil de a combina partea donaţii cu partea de ban public şi mi-aduc aminte că domnul Hanga a spus că fiecare trebuie să ştie cu ce vine într-o astfel de asociaţie. În principiu nu avem nimic împotrivă de-a intra într-un astfel de parteneriat.”.

În plus Dorin Lojigan a explicat că astfel de demersuri sunt posibile, primarul dând exemplul unui parteneriat avut deja în vedere: “Vom intra într-un parteneriat cu Club Rotary şi cu Asociaţia Refugiaţilor şi Deportaţilor pentru montarea unei troiţe în zona centrală a oraşului dar acolo fiecare ştie exact cu ce se ocupă: noi cu partea de proiectare, ei cu partea de troiţă, Rotary cu partea de lucrări”.

Pe de altă parte este demnă de reţinut şi partea de final a discuţiei cu primarul Câmpiei Turzii în care Dorin Lojigan preciza: “S-au schimbat vremurile şi fiecare dintre noi, în momentul în care semnăm, ne asumăm nişte riscuri. Şi nimeni nu riscă peste limita legii.” afirmaţie care ridică întrebări precum “Înainte să se schimbe vremurile se risca peste limita legii?” sau “Ce înseamnă exact «schimbarea vremurilor» şi de ce a fost nevoie de «schimbarea vremurilor» pentru ca legea să fie respectată?” dar asta nu face subiectul acestui material.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS