Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Noroc ca turistii nu vin pe strada Cheii din Turda | VIDEO

Social
Tools
Typography

Peste multitudinea de probleme pe care par să le semnaleze - din ce în ce mai mult - diverşi cetăţeni în mediul on-line, municipiul Turda are şi noroc.

După norocul pe care l-a avut cu politicienii de care a avut parte cel puţin de la Revoluţie încoace, Turda mai are un alt noroc, pentru unii, inexplicabil.

Cei care se ocupă de asta, cel mai probabil, v-au împuiat capul cu imaginea municipiului Turda ca oraş turistic. La fel, cei care condamnă această sintagmă, şi-au făcut deja treaba.
Pe de altă parte, însă, noi, ca turdeni, ne putem bucura, până la urmă, de o lipsă de aviditate a turiştilor.

Aşadar, cum tot timpul oraşul Turda e plin de turişti - fiind oraş turistic asta este cât se poate de normal, deşi cineva, în mediul on-line, ne acuza că nu vedem bine întrebându-se, totodată, unde vedem noi puzderia de turişti - există momente când te temi că, dintr-o nefericire catastrofală (apropo, există şi nefericire necatastrofală?), "milierzile" de turişti care mişună prin oraş s-ar putea să observe şi lucruri mai puţin plăcute.

Ei bine, suntem în măsură să vă informăm că nici măcar ochiul vigilent al turistului sosit în oraşul turistic Turda nu este foarte bine antrenat.

Spre exemplu, în zona clădirii fostei şcoli "Potaissa", cum dai să ieşi din oraş spre Alba Iulia, se face o străduţă la stânga. Dacă intri pe respectiva stradă - Ana Ipătescu - ai parte de câţiva metri de asfalt, după care te întâmpină, maiestuoase, gropile şi denivelările de pe respectiva stradă. Chiar mai mult, dacă spiritul de aventură te împinge mai departe, ajungi pe strada Cheii. Nici aici peisajul de drum de ţară nu te dezamăgeşte.

Văzând care este starea drumului în maiestuosul oraş turistic Turda în anul 2016, prima concluzie este că în această zonă pur şi simplu nu ajung turiştii care zi de zi invadează oraşul. Sincer, am tras această concluzie deoarece ne gândim şi noi că, la fel ca orice comerciant care vrea să-şi vândă marfa cel puţin ca imagine, şi administraţia locală turdeană, văzând cum invadează turiştii strada Cheii, s-or fi gândit, până la urmă, să se mai împiedice de-o găleată de asfalt care să se verse în zonă, măcar de ochii turiştilor. Dar, nu, acest lucru nu s-a întâmplat. Asta ne face să credem că turiştii care vin în oraşul turistic Turda nu ajung pe strada Cheii. Oare să nu existe ghizi buni la centrul de informare turistică lângă care mai opresc maşini din când în când?

Totuşi, la o nouă reconsiderare a situaţiei, ne-am gândit că, hei, poate ne scapă nouă ceva şi, de fapt, zona este vizitată de turiştii iubitori de sporturi extreme, cum ar fi mersul la service-urile auto pentru înlocuirea pieselor deteriorate ale autoturismelor. Se poate... Însă când am trecut noi pe strada Cheii din Turda, nu era picior de turist amator de sporturi extreme. Cine ştie, poate om fi avut noi ghinion (vorba domnului preşedinte)...

Oricum - aşa cum se şi observă - trebuie să precizăm că plimbarea pe strada Cheii am făcut-o în urma unei invitaţii. Deh, asta e, nu puteam refuza...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS