Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Cine sunt cei care fac parte din Grupurile de Initiativa Cetateneasca de la Campia Turzii?

Social
Tools
Typography

Proiectul "Puterea democraţiei pentru cetăţeni" continuă la Câmpia Turzii. La momentul de faţă au fost constituite grupurile de iniţiativă pentru cetăţeni.

Aşa cum preciza coordonatorul proiectului, Nicolaie Dărăban, în prima fază a proiectului există discuţii în fiecare din cartierele municipiului, cartiere în care se constituie GIC-uri (Grupuri de Iniţiativă Cetăţenească).

Astfel, s-au luat în considerare mai multe cartiere, al municipiului, constituindu-se, în final cinci astfel de grupuri.

Într-o discuţie purtată cu Nicolaie Dărăban, acesta ne-a precizat care sunt respectivele grupuri, cine sunt membrii şi cine sunt liderii acestor grupuri.

În urma unei întâlniri care a avut loc pe 10 februarie în zona Sâncrai a fost constituit GIC Sâncrai. Liderul acestui grup a fost ales Marian Ioan Lechinţan, care îl are ca locţiitor pe Gavril Vasinca. Ceilalţi membrii ai grupului sunt Costel Berciu, Ana Cozma, Teodor Pitea, Marin Vasile Sandor, Simion Suciu şi Iosif Șuta.

La trei zile diferenţă, pe 13 februarie, în zona Laminoriştilor-Insulă-Lut a avut loc o nouă întâlnire cetăţenească în urma căreia au fost aleşi alţi opt membri (cu tot cu lider şi locţiitor) ai GIC Insula. Dacă liderul acestui grup este Constantin Dobrin care o are ca locţiitor pe Dorina Suciu Popa, ceilalţi şase membri ai grupului sunt: Iosif Baciu, Ioan Chivăr, Ioan Gușe, Aurelian Ploscariu, Vasile Porcilă şi Marian Șoavă.

Ulterior au avut loc întâlniri, în două rânduri, cu cetăţenii din cartierul Blocuri.

Pe 16 februarie a aavut loc prima întâlnire cu cetăţenii din acest cartier, fiind constituit Grupul de Iniţiativă Cetăţenească Blocuri 2 format din liderul Dan Comşa, locţiitorul Alexandru Goia şi membrii Maria Golgoțiu, Mihail Leaha, Ioan Moceanu, Augustin Oprea, Edgar Ötvös şi Filip Rusu.

Două zile mai târziu, pe 18 februarie, a avut loc a doua întâlnire cu cetăţenii din acelaşi cartier de blocuri fiind, astfel, constituit, un nou GIC - Blocuri 1 - care îi are cal lider pe Alexandru voievod şi ca locţiitor al acestuia pe Petru Sărmăşan. Spre deosebire de alte grupuri similare, acest grup are şapte membri faţă de celelalte grupui care, în afară de lider şi locţiitor, au câte şase membri.

Aşadar, membrii Grupului de Iniţiativă Cetăţenească Blocuri 1 sunt: Aron Rus, Bogdan Berchișan, Viorel Pârjea, Dan Istrate, Ioana Rus, Gheorghița Cocan şi Dumitru Trif.

Nu în ultimul rând, pe 19 februarie, a avut loc întâlnirea cu cetăţenii din zona centrală. Astfel s-a constituit GIC Centru, grup format, de asemenea, din opt membrii: liderul Lucian Căbulea, locţiitorul Mako Zoltan şi membrii Egei Tiberiu, Liviu Man, Dumitru Mănăilă, Mariana Onacă, Sergiu Rendeș şi Alin Sălăjean.

Potrivit lui Nicolaie Dărăban, Grupurile de Iniţiativă Cetăţenească ce s-au constituit la Câmpia Turzii au mandate până la finele acestui an, 2016.

De asemenea, Nicolaie Dărăban a mai precizat atât că urmează să "avem întruniri cu fiecare GIC pentru a stabili strategia pentru rezolvarea problemelor, pentru atragerea cetăţenilor, pentru ca GIC-urile să fie cunoscute şi recunoscute de comunităţi şi de a stabili regulile de funcţionare a GIC-ului", cât şi că "în martie avem un training cu lectori specializaţi pe politici publice, participare la viaţa comunităţii, rolul autorităţilor locale şi modul de monitorizare a candidaţilor în perioada campaniei şi după alegeri".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS